StoryEditorOCM

Pedeset članova napustilo Tomašićku i pristupilo Tomasoviću

Piše PSD.
19. ožujka 2013. - 14:56
Pedeset članova HSP-a Ante Starčević iz Sinja napustilo je tu stranku i prišlo Hrvatskom demokratskom slobodarskom savezu Dalmacije – HDSSD-u. Objavili su to na konferenciji za novinare članovi stranke na čelu s dr Hrvojem Tomasovićem. Njihov čelnik nije krio zadovoljstvo zbog prelaska u redove HDSSD-a.

-Drago nam je što su naši prijatelji iz Sinja napustiti tu lakrdiju od stranke, koja je satelit HDZ-a - rekao je dr. Hrvoje Tomasović.

O pravim razlozima napuštanja HSP-a Ante Starčević govorio je Mladen Porobija, bivši koordinator za Sinj i Cetinsku krajinu: -Najveći razlog je Damir Ćosić Roda koji je stranku vodio centralistički, a svatko tko nije želio koaliciju sa HDZ-om doživio je šikaniranje - kazao je Porobija. Naglasio je kako u ovoj stranci vidi istinske borce protiv devastirane Dalmacije.

-Nismo bjegunci, smetalo nam je stalno kršenje statuta, a u HDSSD je po nama jedina pravaška stranka koja radi u interesu naroda- rekao je Ivan Labrović bivši predsjednik HSP Ante Starčević za Grad Sinj.

Dr Tomasović se osvrnuo i na nedavnu izjavu Ruže Tomašić kako je 'Hrvatima mjesto u Hrvatskoj,a svi ostali su gosti' :-Sramotno je što je to što je izjavila jer je Hrvatska zemlja otvorena za sve narode – rekao je Tomasović ocjenjujući trenutno političko stanje u državi kao cirkus Kukuriku koalicije i HDZ-a.

-Arsen Bauk započeo je s preimenovanjem ulica čime se želi mobilizirati desno biračko tijelo,a to znači i mobilizaciju lijevo orjentiranih birača. Oni namjerno skreću pažnju s važnih pitanja, ponajprije ekomomskih, socijalnih, a njima je važnije tko je bio partizan, a tko ustaša – rekao je Tomasović.

Po njemu, Hrvatska više nije država lijevih i desnih, već država onih koji imaju i onih koji nemaju.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 07:07