StoryEditorOCM
Dalmacijaplaninarska tura uz 15. rođendan HPD-a ‘Malačka’

Kod doma na Malačkoj feštalo 250 planinara

Piše PSD.
17. siječnja 2012. - 16:27

Članovi HPD-a “Malačka” obilježili su 15 godina postojanja. Kao i svake godine, druge nedjelje u siječnju planinarsku rutu započnu od Labina Dalmatinskog preko sela Botića do planinarskog doma na Malačkoj.

Oko 250 planinara okupilo se u jutarnjim satima na postaji u Kaštel Starom gdje su se ukrcali u vlak do Labina Dalmatinskog odakle su počeli pješačku turu pod nazivom “Pješačenjem do zdravlja” (15 km ili 2,5 sata).

U selu Botićima tradicionalno su otvorili prošlogodišnji šampanjac i nazdravili novoj planinarskog godini. Po dolasku do doma na Malačkoj služena je sveta misa.

U ime domaćina nazočne je pozdravio predsjednik Društva Petar Penga, u ime Grada Kaštela dogradonačelnik Marinko Kovačev, u ime Županije pročelnik za gospodarstvo Ivan Udovičić te u ime osnivača drušva.

Podijeljenje su i zahvalinice svim društvima sudionicima: HPD “Kozjak” Kaštel Sućurac, “Ante Bedalov” Kaštel Kambelovac, “Promina” Drniš, “Kamenar” Šibenik, KUK “Novi Travnik”, “Jelinak” Trilj, “Pločno” Posušje, “Mosor” Split, “Prenj 1933” Mostar, “Imber” Omiš, “Sveti Jure” Solin, HPD “Split”, planinarskom društvu iz Imotskog, OŠ “Bijaći” na čelu s nastavnikom Marijom Radunićem i predsjedniku Bratovštine sv. Jurja od Raduna Ivanu Radunu.

Fešta se uz druženje nastavila zajedničkim ručkom, nezaobilaznim planinarskim fažolom.

J. ŽARKO



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 21:23