StoryEditorOCM

Imoćani obilježili godišnjicu smrti Vlade Gotovca

Piše PSD.
7. prosinca 2012. - 23:34
Dvanaesta obljetnica smrti  Vlade Gotovca, velikog domoljuba, političara, književnika, nenadmašnog oratora, ponajprije dragog čovjeka, dostojno je obilježena u njegovom rodnom Imotskom.

Udruga „Vlado Gotovac“, koja upravo čuva spomen na svoga sugrađanina čiji su vizionarski izričaji devedesetih godina prošlog stoljeća, kada se stvarala samostalna Hrvatska, danas itekako aktualni i znakoviti, pripremila je nekoliko sadržaja, koji su na dostojan način obilježili obljetnicu smrti.

Na radio postaji Imotski improviziran je intervju sa Vladom Gotovcem. Ulogu novinarke igrala je profesorica imotske Osnovne škole Stjepan Radić, Ivana Petričević, a ulogu Vlade Gotovca njen kolega Zoran Gabelica. Cijeli program osmislila je i tekst prilagodila prof. Mara Pezo, ravnateljica škole, dajući prostora svojim kolegama da upravo kroz fiktivni intervju pokažu snažnu osobnost i dosljednost Vlade Gotovca.

Također, na spomen bistu velikog domoljuba na ulazu u poznatu imotsku gimnaziju, koju danas koriste učenici osnovne škole, njegov najbolji prijatelj Ivan Koštro zajedno s učenicima zapalio je svijeću, pri tom upoznavši mlade s likom i djelom Vlade Gotovca.

Tekst i foto: Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 01:22