StoryEditorOCM
DalmacijaHVALA VAM, DOBRI LJUDI

Akcija "Slobodne": Mikrutima stigla pomoć u hrani, posteljini...

Piše PSD.
1. ožujka 2014. - 00:12
Akcija “Slobodne Dalmacije”, pokrenuta za pomoć obitelji Zlatka Mikruta iz Slivna kod Imotskog daje već svoje rezultate. Hrvatskom branitelju Zlatku, koji je pet godina bio na bojišnici, a zbog neinformiranosti nije navrijeme podnio dokumentaciju za mirovinu, pa tako ostao bez ikakvih primanja, Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije donirao je već 20 tisuća kuna.

Zlatko je već uplatio zaostatke za potrošnju električne energije, vodu i ostale režije, a ostatak novca kani usmjeriti za izolaciju vlage koja je praktički obuhvatila cijeli prostor gdje živi. Samo dan poslije stigla je i pomoć imotskog Crvenog križa u živežnim namirnicama, posteljini, higijenskim potrepštinama, sanitarnom materijalu...

- Hvala dobrim ljudima na pomoći. Moram istaknuti da su mi i moji suseljani iz Slivna, koji žive izvan Hrvatske, do sada puno pomogli i nikada im to neću zaboraviti - izjavila nam je Zlatkova supruga Marija, koja je posebno zahvalila Udruzi žena “Slivanjka” iz koje im u svakom trenutku pružaju najosnovniju pomoć.

No, zapravo, glavni cilj ove akcije trebao bi biti usmjeren da Zlatko dobije zasluženu mirovinu, a njegov sin makar neku nadoknadu koju je zaslužio nakon stravične prometne nesreće, te da cijela obitelj može normalno početi živjeti, posebno što su spremni raditi i sami živjeti od svoga rada.

TEKST I FOTO: BRACO ĆOSIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 18:54