StoryEditorOCM

Uz Dan Općine: Boljani nagradili svoju zubaricu; Došao i ministar Varga: Bol je ponos hrvatskog turizma

Piše PSD.
6. kolovoza 2014. - 16:30
– Bol je ponos hrvatskog turizma. Zasluga je to ponajprije njegovih vrijednih ljudi, koji su znali prepoznati izazove vremena i odgovoriti na njih. Na tome vam čestitam i želim vam još mnogo uspjeha – kazao je ministar zdravlja Siniša Varga, koji je kao izaslanik hrvatske Vlade i premijera Zorana Milanovića nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Bola održanoj u prigodi blagdana Gospe od Sniga, nebeske zaštitnice Bola, Dana općine, te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Odlukom vijećnika, Grb općine Bol i novčana nagrada u iznosu od 6000 kuna pripala je Jurici Boškoviću za iznimne rezultate u očuvanju kulturne baštine Bola. On je utemeljio mušku i žensku klapu u Bolu, a aktivno je sudjelovao u zaštiti klapskog pjevanja i uvrštenja na UNESCO-ovu reprezentativnu listu svjetske nematerijalne baštine.

Projektom "Bračka sjećanja" te izdavanjem dvostrukog nosača zvuka i popratnih fotografija oživio je tradicijske napjeve otoka Brača.

Godišnja nagrada Općine Bol za 2014. godinu uručena je umirovljenoj stomatologinji Vlasti Cvitanić za nesebično pomaganje tijekom radnog vijeka, koji je u cijelosti provela u bolskoj stomatološkoj ambulanti. Svojim pacijentima nebrojeno je puta bila na raspolaganju 24 sata na dan.

Odustalo se od tradicionalnog zajedničkog blagdanskog objeda, a iznos koji je bio namijenjen za tu svrhu bit će uplaćen stradalima u nedavnim poplavama u Slavoniji. Slavlje Boljana uveličali su i ministar uprave Arsen Bauk, te Željko Mišić kao izaslanik župana Zlatka Ževrnje.

IVICA RADIĆ
FOTO: ZVONIMIR BARIŠIN / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:49