Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Split

Objavljeno 10.09.2010. u 19:10

makedonci upriličili svečanost

Čestitke i pjesma za Dan nezavisnosti

U povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Republike Makedonije, u srijedu navečer u Europskom domu u Hrvojevoj ulici održana je prigodna svečanost u organizaciji MKD-a Makedonija Split na čelu s njezinim predsjednikom Angelom Mitrevskim te Vijećem makedonske nacionalne manjine Splita i Županije.

Ovom su događaju nazočili i predstavnici srpske, slovenske i bosanske nacionalne manjine kao i dogradonačelnik Jure Šundov i dožupan Vicko Haladić. - Večeras je oko mene fini i lipi svit. U ime gradonačelnika Splita i u svoje osobno ime s posebnim zadovoljstvom nazočim ovom skupu i čestitam vam Dan nezavisnosti.

Nadam se da ćete se izboriti za vaše makedonsko ime, a nadam se i da ste tijekom godina koje živite u Splitu razumjeli naš specifični mentalitet. U stvaranju hrvatske nezavisnosti prije 20 godina, kad je za nas bilo jedno teško vrijeme, Makedonci nikad nisu bili upitni.

Drago nam je da ste dio našeg grada, ali i da ste sačuvali svoj nacionalni identitet - istaknuo je Šundov popraćen srdačnim pljeskom. Dožupan Haladić pridružio se čestitkama, zaželjevši Zajednici ostvarenje svih njezinih ciljeva, a posebno je istaknuo aktivnu pomoć Županije koja je uključena u rad nacionalnih manjina. Večer je začinio nastup MKD-a “Makedonija”, čiji su članovi okupljene razgalili s nekoliko prigodnih makedonskih pjesama.

n.lulić


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Trenutno nema komentara!