StoryEditorOCM
DalmacijaStoj doma

Ciklona Leona Dalmaciji donosi olujno jugo i biblijske potope

Piše PSD.
14. listopada 2015. - 10:16
Kako smo i najavili, cijeli Jadran zahvatila je ciklona Leona, a u ranim jutarnjim satima srijede zbog olujnog je juga u prekidu većio dio linija na srednjodalmatinskom području te do daljnjega ne plovi trajekt na liniji Sumartin-Makarska, a u prekidu su i katamaranske linije Split-Vis, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split.

Iako je ciklona tek zahvatila naše područje već su zabilježene veće količine kiše tako je noćas na šibenskom i zadarskom području već palo više od 40 litara po metru četvornom, najviše u Dubravicama 44 litre, u Starigradu Paklenici 43 litre po metru četvornom. I jug Dalmacije koji je zbog prošle ciklone pretrpio velike poplave noćas je opet bio na udaru nevremena tako je na Korčuli već palo više od 30 litara po metru četvornom.

Kiša će, prema najavama DHMZ-a obilježiti srijedu i četvrtak, a lokalno će pasti i više od 100 litara po metru četvornom, dok će stanje dodatno otežavati olujno jugo koje je 'odsjeklo' otoke i tako već donijelo nevolje u pomorskom prometu.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:18