StoryEditorOCM

Bicikliranjem skupljeno 70.000 kn za studente

Piše PSD.
2. listopada 2014. - 19:06
Hvarski Rotarijanci ove su godine, jedanaesti put po redu, u Jelsi organizirali biciklijadu, ove godine pod sloganom ‘Biciklom do stipendija’. Iako općenito nema natjecateljski karakter, ovaj dobrotvorni skup je po izuzetno lijepom vremenu privukao oko dvjestotinjak biciklista koji su vozili srednje teškom stazom, preko Vrbanja, Vrboske i Vitarnje do Jelse (15 km), što su većinom svladali bez ikakvih poteškoća.

- Više od 70 donatora nas je darovalo, tako da smo upriličili i veliku lutriju, pa smo po mojoj slobodnoj procjeni za stipendije siromašnih studenata uprihodili oko 70 tisuća kuna - kazao je mr. Vice Zaninović, predsjednik Rotary cluba Hvar.

A da humanost na ovoj manifestaciji dođe do punog izražaja pobrinuo se Slavko Bubalo iz Jelse, taj policijski djelatnik je svoju nagradu – vikend za dvije osobe u hotelu ‘Amfora’ (Sunčani Hvar) - ustupio Udruzi za inkluziju ‘Lastavice’ iz Splita, što je zaista obradovalo njezine članove koji već tradicionalno sudjeluju u ovom jedinstvenom Rotary eventu.

Mirko Crnčević
foto Vivian Grisogono
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:13