StoryEditorOCM
Dalmacijadomino-efekt

Raspuštaju se ogranci HSP-a AS: S Ružom otišli poštenje, čestitost...

Piše PSD.
13. studenog 2014. - 10:36

Raspušteno je Županijsko vijeće HSP-a dr. Ante Starčević Dubrovačko-neretvanske županije. Stranka je obavijest o raspuštanju postavila na svoju Facebook stranicu. U objavi stoji kako su ostavke redom podnijeli: predsjednik ŽV-a HSP-a AS Tomislav Ančić zajedno s tri vijećnika u općini Orebić, predsjednik podružnice te stranke za općinu Orebić Kazimir Opačak, dogradonačelnik grada Korčule Ivo Silić (HSP AS), predsjednik podružnice HSP-a AS i vijećnik za općinu Janjina Zoran Rašić, predsjednik podružnice HSP-a AS i vijećnik za općinu Ston Domagoj Vlahušić, predsjednik podružnice HSP-a AS za općinu Dubrovačko primorje Marin Djivović, predsjednik podružnice HSP-a AS za grad Dubrovnik i vijećnik u Gradskom vijeću grada Dubrovnika Slobodan Vukotić i predsjednik podružnice te stranke grada Opuzena i vijećnik u Gradskom vijeću grada Opuzena Petar Nikolić .

Raspuštanje Županijske organizacije uslijedilo je nakon što su, poslije odlaska Ruže Tomašić, raspuštene gradske organizacije Ploča i Metkovića.

I cijela stranačka organizacija u Trogiru prestala je s radom. Naveo je to u priopćenju za javnost predsjednik ogranka Ivo Milić, dodajući kako “tim činom podržavaju odluku Ruže Tomašić te da su njezinim odlaskom iz stranke otišli poštenje, čestitost, kao i iskrena ljubav prema Hrvatskoj”.

“Osobni interesi pojedinaca iz vodstva stranke na razini države kojima je jedina ideologija podjela plijena i zauzimanje dobro plaćenih pozicija nakon izbora doveli su stranku do moralnog dna te oni koji su u stranku ušli čista obraza isto tako i izlaze iz nje”, naveo je Milić i podsjetio kako će i dalje biti politički aktivni u nastojanjima da zaštite interese grada Trogira i građana.

Inače, HSP AS u Trogiru je bio u vladajućoj koaliciji s HDZ-om i HDS-om. Milić je potpredsjednik Vijeća u kojemu sjedi još jedan član te sada njegove bivše stranke. Ubuduće će djelovati kao nezavisni - rekao je Milić. HSP AS u Trogiru je brojio 60 članova


I.S., G.D.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:04