StoryEditorOCM
Dalmacijatjedna prognoza

Kraj ožujka i početak travnja bit će sunčani

Piše OJDANA KOHAREVIĆ
29. ožujka 2016. - 11:55
Sunce_Riva2

Stigli smo do zadnjeg ožujskog i prvog travanjskog tjedna, a vrijeme će u ovom tjednu biti promjenjivo, no ipak sve više u znaku sunca.

Nakon oblačnog i ponegdje kišnog ponedjeljka i utorak će ponegdje biti u znaku kiše i oblaka, no kako dan bude odmicao oblaka će biti sve manje, a temperature sve ugodnije. Tako je jutros najhladnije u Promini, a najtoplije u Veloj Luci gdje je već 17 stupnjeva.

Što nas dalje čeka s vremenom? U srijedu bi sunca trebalo biti sve više, u cijeloj zemlji, a pogotovo u Dalmaciji. Temperature ujutro oko 10 stupnjeva, samo u Zagori koji stupanj manje, a danju uz obalu i na otocima iznad 15 stupnjeva.

Četvrtak će biti zadnji dan u ovom mjesecu, a donijet će nam slično vrijeme, mjestimice oblačno, s povremenim sunčanim razdobljima. Kad bi se htjeli našaliti onda bi vam rekli kako će petak 1. travnja donijeti hladnoću i buru, no taj dan koji se obilježava kao Međunarodni dan šale, bit će malo sunčan, malo oblačan, s ugodnim proljetnim temperaturama.

I petak poput četvrtka, ugodan, s tim da bi taj dan trebalo biti još više sunca, a i temperature će se podignuti za koji stupanj. Tako bi ponegdje mogle dosegnuti i 20 stupnjeva.

Ako imate planove za izlete ili bilo kakve druge radove na otvorenom, razveselit će vas sunčana i topla prognoza, a temperature bi mogle i prijeći 20 stupnjeva. Zato se nemojte čuditi ako na plaži vidite i kupače jer onima najodvažnijima temperatura od 14 ili 15 stupnjeva označava početak sezone kupanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:43