StoryEditorOCM
Dalmacijajugo dere dugo

Ciklona Oto donijela nevolje u cestovnom prometu, u prekidu katamaranske linije za Hvar i Korčulu

Piše PSD.
21. studenog 2015. - 09:58
Kako se i očekivalo, ciklona Oto donijela je nevolje u prometu, tako je na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a u prekidu je i katamaranska linija Rijeka-Rab-Novalja. Jako jugo paraliziralo je i pomorski promet na srednjem Jadranu zbog čega su do daljnjega u prekidu katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split.

Zbog lošeg vremena Državni hidrometeorološki zavod oglasio je preko sustava Meteolarm žuto i narančasto upozorenje za cijelu Hrvatsku, žuto upozorenje na opasne vremenske prilike vrijedi za većinu kontinentalnog dijela zemlje i obalu, dok je za Istru, Gorski kotar, Liku, sjeverni Jadran, ali i sam jug zemlje s otocima, na snazi narančasto upozorenje zbog kiše, te mogućih udara jakog juga i lebića.

Temperature su jutros posvuda iznad 10 stupnjeva, najtoplije u Starom Gradu na Hvaru gdje je u 8 sati bilo čak 19 stupnjeva, a najhladnije, no ne prehladno kao prošlih dana, bilo je u Promini gdje je utros u 8 sati bilo 11 stupnjeva.

Takvo toplo vrijeme neće potrajati do kraja dana jer će posvuda osjetno zahladiti, a pogotovo u noći sa subote na nedjelju, a bit će i obilnih pljuskova s grmljavinom.

Oni koji kreću na put prema kontinentalnom dijelu zemlje moraju računati na snijeg, a vrlo je moguće, kako najavljuju iz DHMZ-a da se koja sniježna pahulja vidi i na dalmatinskim planinama.

U svakom slučaju, topli studeni je završio, a pred nama je svježije vrijeme kako i priliči ovom dijelu godine.

OJDANA KOHAREVIĆ,
FOTO: Ilustracija/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:12