StoryEditorOCM

Pomozite 13-godišnjoj Žani Lelas da prohoda

Piše PSD.
23. veljače 2010. - 10:24

Vrlička djevojčica Žana Lelas ima 13 godina i do sada neispunjenu životnu želju da – prohoda. Naime, nekoliko mjeseci poslije poroda Žani je dijagnosticirana cerebralna paraliza. Žana je treće dijete u obitelji Veselinke i Gorana Lelasa. Djevojčici prikovanoj za krevet ili kolica dosad nije nedostajalo jedino ljubavi najbližih i zajedničke nade da bi ipak jednom mogla prohodati.
Izuzetno napredovala

Prije četiri godina Žana je postala polaznica sinjskog odjeljenja Centra “Juraj Bonači”. Iz Vrlike u Sinj i natrag svakodnevno je vozi majka.
- U posljednje četiri godine Žana je izuzetno napredovala. U međuvremenu smo, obilazeći liječnike, dobili uvjeravanja da bi operativnim zahvatima mogla stati na svoje noge. Saznali smo da je za takve zahvate najuspješnija dječja ortopedska bolnica u njemačkom gradu Achau. Operacija je, međutim, skupa i mi je, nažalost, nismo u stanju platiti.

Zato smo bili prisiljeni zamoliti pomoć od svih koji su je u stanju dati. Prije nekoliko dana Žana i ja susrele smo se i s ministrom zdravstva i socijalne skrbi Darkom Milinovićem. Čvrsto se nadam, u ime moje Žane, da će za plaćanje potrebnih operacija i rehabilitaciju biti osigurana potrebna sredstva. U protivnom, bojimo se da bi se Žani stanje moglo pogoršavati, ali na to ne želimo ni pomišljati – kazuje Veselinka Lelas.

Akciju prikupljanja sredstava za Žaninu operaciju u Njemačkoj, za koju se procjenjuje da bi stajala oko 50 tisuća eura, podržali su i u vrličkom Zavodu “Fra Ante Sekelez” gdje Veselinka radi, a javljaju se i dobri ljudi iz cijele Hrvatske.
Djevojčica Žana na sve to samo kaže: “Ako se operiram i ako Bog da - moći ću hodati. To bi mi bilo najdraže u životu.

TONI PAŠTAR / EPEHA

Brojevi računa

Za prikupljanje pomoći za operaciju i liječenje otvoreni su eurski i kunski račun u Splitskoj banci. Kunski račun je 2330003-3141086047, a eurski: 40329150003, s naznakon Veselinka Lelas (za Žanu).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 19:48