StoryEditorOCM
Dalmacijašporka posla

Makarska: komunalni redari dobili otkaz jer su otkucali aferu, pa ih grad sad mora novčano obeštetiti

Piše PSD.
8. siječnja 2016. - 22:07
Vrhovni upravni sud RH presudom je ukinuo Pravilnik o unutarnjem redu Grada Makarske. To znači da se svi službenici i činovnici koje je nova sistematizacija radnih mjesta 15. siječnja 2015. godine ostavila bez posla, a riječ je o dvojici gradskih komunalnih redara koji su pokrenuli lavinu afera, također i onima kojima je smanjen koeficijent za obračun plaće, moraju novčano obeštetiti.

Nastala šteta, koja će se isplatiti iz proračuna, svakako neće biti mala.

Presuda je konačna i Grad nema pravo žalbe. Sada je pitanje kada će se u gradsku upravu vratiti na posao komunalni redari Pero Gazilj i Zdenko Roso.

Prije Visokog upravnog suda, na predstavku sindikata te redara Gazilja i Rose o mogućim nepravilnostima i nezakonitostima u radu tijela gradske uprave Makarske, intervenirala je inspekcija Ministarstva uprave. Dana 15. listopada prošle godine naložila je gradskoj upravi da se zbog nezakonitosti sistematizacija treba poništiti, a novi akt uskladiti sa zakonskim propisima.

Sve je počelo "neposluhom" komunalnih redara Pere Gazilja i Zdenka Rose koji su odbili šefu redarstva Toniju Skaki potpisati zapisnik o premjeri površina određenih uslužnih kioska na plaži na predjelu Peškera za dvanaestero korisnika.

Gazilj i Roso učinili su i korak naprijed: gradonačelniku Tončiju Biliću požalili su se kako Skako, zajedno s dogradonačelnicom Lori Veličković, pogoduje određenim korisnicima javnog prostora određivanjem manje površine za plaćanje najma Gradu, čime su oštetili gradsku blagajnu...



PIŠE: Ana Dragičević,
FOTO: Ivo RAVLIĆ/EPH





CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU "SLOBODNE DALMACIJE" OD SUBOTE
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:22