StoryEditorOCM

Anamaria Rošin pobijedila u Milni SDP-ovca Lozića; HDZ: Imamo sada i predsjednicu i načelnicu

Piše PSD.
22. ožujka 2015. - 21:37
Milna je dobila ženu na čelu općine. Na prijevremnim lokalnim izborima u drugome izbornom krugu kandidatkinja HDZ-a Anamaria Rošin uvjerljivo je pobjedila dosadašnjeg SDP-ovog načelnika Franu Lozića.

Za nju je glasovalo 66,83 posto birača izašlih na izbore ili 413 ljudi dok je listić s imenom Frane Lozića dobio 178 glasova ili 28,80 posto.

Nakon što su objavljeni rezultati izbora u stožeru HDZ zavladao je plimni val oduševljenja, uslijedile su čestitke novoizabranoj načelnici Anamariji Rošin, uz gitaru se pjevali i nazdravljalo. Među brojnim čestitarima bil su njezina majka Đanka i otac Jerko.

- Ovi rezultati su me impresionirali i oduševili, ali istodobno oni i obvezuju. Večeras možemo slaviti do duboko u noć, a već sutra čeka nas ozbiljan i zahtjevan posao - kazala je sretna pobjednica i načelnica Rošin te dodala kako je vrijeme da Milna postane primjer zajedništva na programima koji će osigurati brže razvojne iskorake i kvalitetnije uvjete življenja.

- Imamo predsjednicu države, a sada je naša Milna dobila i načelnicu općine. Njoj čestitam, a svima vama zahvaljujem na potpori jer bez našega članstva i simpatizera ne bi nikada dobili izbore - rekao je Siniša Poklepović, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a.

S druge strane, u stožeru SDP ishod glasovanja izazvao je tugu i rezignaciju. Takav poraz nisu očekivali.
- Čestitam Anamariji Rošin na pobjedi. Poštujem ono što su glasači rekli na izborima. Hvala biračina na potpori u proteklih 13 godina - komentirao je rezultate izbora poraženi Frane Lozić, a potom je otišao u stožer HDZ-a gdje je osobno čestitao svojoj suparnici Rošin.

Ivica Radić

TIJEKOM DANA

Prema podacima Općinskog i Državnog izbornog povjerenstva, u drugom krugu lokalnih izbora u općini Milna na birališta je do 16.30 sati izišlo 44,05 posto birača, odnosno 492 osobe. To je u odnosu na prvi krug prije četrnaest dana nešto manje jer je tada na birališta bilo izišlo 47,36 posto glasača. Drugačije iskazano do 16.30 sati glasovalo je 37 birača manje u odnosu na prvi krug. U biračke popise upisano je 1117 osoba. Razlog tome može biti i u jakoj kiši koja je u Milni padala gotovo čitavo prijepodne.

Glasovanje se odvija na dva mjesta, u Milni i Ložišćima.

Birači odlučuju hoće li općinu Milna voditi dosadašnji SDP-ov načelnik Frane Lozić ili kandidatkinja HDZ-a Anamaria Rošin. U prvome krugu Anamaria Rošin bila je uspješnija jer je osvojila 34,95 posto glasova, dok je listić s imenom Frane Lozića, najdugovječnijeg milnarskog općinskog načelnika, zaokružilo 18,65 posto birača.
„Ovo je nova utakmica“- kazao je Frane Lozić, nakon što je nešto iza 13 sati zajedno sa svojom suprugom glasovao i napustio biračko mjesto.

Anamaria Rošin se sa svojom zamjenicom Antonijom Matković pojavila na biračkom mjestu sat vremena poslije Lozića.
„Sve je u rukama birača“ - kazala je Anamaria Rošin, ne skrivajući svoj optimizam te nam je otkrila kako nakon glasovanja ide na objed kod svojih roditelja, majke Đanke i oca Jerka, poznatog splitskog arhitekta.
„Roditelji su moja velika podrška“ - prisnažila je HDZ-ova kandidatkinja za dužnost načelnika.

„Evo, ja sam danas trebao biti u Splitu, ali sam ostao doma zbog - glasovanja“ - dometnuo nam je u prolazu jedan Ivo, srednjih godina, s prorijeđenom kosom na glavi i kišobranom u ruci.

I. RADIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:54