StoryEditorOCM
Dalmacijavalentinovo pod biokovom

U Makarsku stigli prvi strani turisti

Piše PSD.
14. veljače 2015. - 16:42
Makarski hotel Meteor, nakon tromjesečne stanke ugostio je u subotu prve ovogodišnje goste - grupu od 140 umirovljenika s područja Splitsko-dalmatinske županije kojima će se pridružiti još 40-ak makarskih umirovljenika kako bi zajedno uz prigodni zabavni program proslavili Valentinovo.

Večeras će u Meteor stići i skupina od trideset britanskih turista agencije Saga koja u taj Makarski hotel više od 12 godine dovodi engleske goste u pred i posezonsko vrijeme. Britanski turisti će se u većim grupama svaka dva tjedna smjenjivati u toj hotelskoj kuće čije otvaranje znači i početak ovogodišnje turističke sezone u Makarskoj.

Iz uprave Meteora za idući tjedan najavljuju dolazak grupe od 150 nogometnih sudaca iz Bosne i Hercegovine kao i 80-ak natjecatelja i organizatora Interregionalnog kuharskog kupa IKKER 2015. na kojemu sudjeluju najbolji regionalni kuhari iz 12 europskih zemalja.

Inače, za tromjesečne stanke u hotelu Meteor su obavljeni manji radovi uređenja smještajnih i gospodarskih prostora te obnovljen dio društvenih prostora hotela, dok se za iduću godina planira veča investicija za izgradnju u uređenje novog otvorenog hotelskog bazena.

Direktor Hotela ,,Makarska,, Bepica Srzić najavljuje kako bi Meteor ove godine mogao ostvariti gotovo 100.000 turističkih noćenja, a neprekidno će raditi do potkraj studenoga.

(H)
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:06