StoryEditorOCM
Dalmacijaotvoren pogon tvrtke ‘abt sol’ u radnoj zoni

Čaporice: zimska služba neće ostati bez soli

Piše PSD.
10. travnja 2010. - 10:31
U triljskoj radnoj zoni Čaporice otvoren je skladišno-proizvodni pogon tvrtke “ABT sol” d.o.o. koja je u sastavu grupacije Ma.Co.T, a bavi se proizvodnjom i pakiranjem soli za potrebe zimske službe, industrije i prehrane.

Pogon je otvorio gradonačelnik Trilja Ivan Šipić. “ABT sol” je prvi gospodarski subjekt U triljskoj radnoj zoni koji je službeno otvoren.

Još su u pogonu dva proizvodna subjekta, “Contex trade” i “Klesarstvo Marić”, a u gradnji je nekoliko novih objekata. “ABT sol” namjerava prvenstveno osiguravati sol za zimsku službu na cestama od Gospića do Dubrovnika, te u gravitirajućem dijelu BiH. U izgradnju je uloženo 11 milijuna kuna.

Vlasnik tvrtke Petar Glibota najavio je izgradnju nove proizvodne hale u kojoj će Ma.Co.T grupacija iskoračiti u novu djelatnost, proizvodnju sunčanih kolektora. U “ABT sol” za sada je zaposleno 5 radnika. Triljska radna zona od 23 hektara potpuno je komunalno opremljena.

U cestovnu i drugu infrastrukturu Trilj je do sada uložio oko 17 milijuna kuna, a iz državnog i županijskog proračuna i javnih poduzeća uloženo je još toliko. U tri proizvodna objekta za sada radi oko 130 zaposlenih. Zbog velikog interesa poduzetnika Triljani pripremaju širenje zone na novih 26 hektara.

Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:01