StoryEditorOCM
Dalmacijaraspala se na dva dijela kaštelanska udruga roditelja poginulih branitelja domoviNskog rata

Džolić: Šamadan se 10 godina bahatio

Piše PSD.
9. rujna 2010. - 00:48

Zvonko Džolić
Dugogodišnji sukobi unutar Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Kaštela kulminirali su raskolom među članovima, a dvadeset i četvero sada već bivših članova osnovalo je novu udrugu na čije je čelo izabran Zvonko Džolić. Teške riječi i optužbe na račun predsjednika “stare” Udruge roditelja Bože Šamadana obilježile su skupštinu novoformirane udruge.

- Odlučili smo napustiti Udrugu i osnovati novu jer već deset godina predsjednik i njemu sklona grupa krše zakonske i statutarne odredbe, bahato se ponašajući i trošeći novac bez znanja većine članova Udruge. Gotovo deset godina nije se dopuštalo da se na skupštini raspravlja o radu Udruge i financijama, a 2006. godine, kada sam progovorio o nepravilnostima, Šamadan me izbacio iz Udruge.

Mene i moju suprugu je diskreditirao, više nismo pozivani na sjednice, nismo s ostalim članovima mogli na izlete, a uskraćena nam je i isplata božićnice koju je Gradska uprava dodjeljivala svakom roditelju poginulog branitelja. Uskraćen nam je i novac koji nam godišnje pripada za kupnju vijenaca za grob našeg sina - kazao je na skupštini predsjednik Džolić, napominjući kako je Šamadan šikanirao i druge članove. Osvrnuo se i na nezakonitosti pri zapošljavanju tajnice Udruge, i to, kako kaže, bez javnog natječaja.

Zapošljavanje tajnice

Božo Šamadan
- Kćerka bivše tajnice Grada u vrijeme HDZ-ove vlasti godišnje je primala sedamdeset tisuća kuna plaće kao tajnica Udruge, iako po Statutu nije mogla biti zaposlena jer nije bila član. Nakon nje na mjesto tajnika u Udrugu je došao HDZ-ov bivši gradski vijećnik, a poslije njega Šamadan je zaposlio svoju nevjestu na to radno mjesto - ističe Džolić.

Naplaćivao je, prema Džolićevim riječima, Šamadan i dnevnice za navodna putovanja na skupove zajednica udruga, navodeći onaj u Slavonskom Brodu, na kojemu se uopće nije pojavio. I posljednja izborna skupština, koja je održana ove godine u svibnju, bila je, kaže Džolić, poprište skandala jer ju je Šamadan, nakon izrečenih kritika, prekinuo, a na njoj nisu glasovanjem izabrana tijela Udruge.

- Skrivao je Šamadan od nas i Statut Udruge tvrdeći da je tajan, kao i financijska izvješća jer je u njima očito bilo svega i svačega - kaže nam Džolić ističući kako će im se u Udrugu već idućeg tjedna priključiti novih dvadeset članova.

jakov žarko
Foto: Josko Supic / CROPIX 

Sve je čisto kao suza

Prozvani Šamadan demantira sve optužbe na svoj račun i poručuje:
- Za sva zapošljavanja u Udrugu suglasnost je dao Grad i Gradsko vijeće i odrađena su po zakonu. Neka se Džolić uhvati svoga posla i vodi računa o sebi, a sve ovo što radi je iz osobnog interesa. Inspekcija nam je, po njegovu nalogu, bila u Udruzi i sve je bilo čisto kao suza - kazao je Šamadan odbacujući sve optužbe na svoj račun. - Udruga nastavlja s radom, njemu su prišla samo četiri naša dosadašnja člana - zaključio je Šamadan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 03:36