Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

BiH

Objavljeno 19.08.2011. u 17:02

Kutle u BiH započeo biznis sa zdravom hranom

Miroslav Kutle, koji se u bijegu pred hrvatskim pravosuđem skriva u Bosni i Hercegovini, osnovao je novu tvrtku sa sjedištem u Sarajevu, a ona bi se trebala baviti proizvodnjom zdrave hrane, potvrdio je njegov bosanskohercegovački odvjetnik Damir Alagić.

"Tvrtka će uskoro početi raditi punim kapacitetom", kazao je Alagić te dodao kako je Kutle izabrao Sarajevo "za svoj glavni grad".

U registru Kutline tvrtke pod nazivom "Megagreen", čije je sjedište u Zagrebačkoj ulici, stoji kako je ona, među ostalim, ovlaštena i za vanjsku trgovinu, a njen je početni kapital 1000 eura.

Kutle je u Hrvatskoj u rujnu 2010. godine pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog afere "Gradski podrum". Izdržavanje kazne je izbjegao pobjegavši u BiH.

Ministarstvo pravosuđa Hrvatske u travnju je proslijedilo zahtjev Ministarstvu pravosuđa BiH za priznavanje i izvršenje kazne koja je izrečena Kutli sukladno međudržavnom ugovoru o pomoći u izvršenju ovakvih kazni.

Po toj osnovi zatvorske kazne u BiH već izdržavaju Branimir Glavaš, kojemu je u toj zemlji potvrđena pravomoćna presuda Vrhovnog suda Hrvatske od osam godina zatvora zbog ratnih zločina te liječnik Ognjen Šimić, kojemu je izrečena kazna od dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita.

Predmet Miroslava Kutle, kako je potvrđeno Hini, odmah po primitku u Ministarstvu pravosuđa BiH proslijeđen je Županijskom sudu u Sarajevu koji je teritorijalno nadležan s obzirom da Kutle ima prijavljeno prebivalište u glavnom gradu BiH.

Komentirajući očekivani postupak pred sarajevskim sudom odvjetnik Alagić je za "Avaz" ustvrdio kako su hrvatski mediji ti koji vrše pritisak da se to suđenje što prije održi. Prijepornim u cijelom slučaju drži to što je na presudu Kutli uložena žalba Vrhovnom sudu Hrvatske kao i ustavna tužba koje do sada nisu razmatrane.

Miroslav Landeka


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: Peronja | Komentirano: 27. kolovoz 2011. 7:03
Moj dobri susjed mi kaže : tražiti ču DOMOVNICU B i H ! Želim biti kršćanin,pravoslavac i musliman. Kao bosanski lonac .Ja ga gledam i mislim si -čovjek prolupa, neka mu Bog oprosti .Želi i oženiti jednu MULATKINJU iz Amerike .
Komentar od: saad | Komentirano: 25. kolovoz 2011. 7:43
Jeli to onaj Kutle sa tristotine firmi,Tudjmanov mezimac.
Komentar od: | Komentirano: 23. kolovoz 2011. 15:09
Rija
odgovori mu IMAMO HRVATSKU
Komentar od: Peronja | Komentirano: 22. kolovoz 2011. 7:02
Prijatelju ,ja sam dobro ! Živ i sretan.
Komentar od: Rija | Komentirano: 20. kolovoz 2011. 19:54
:=)))))) Hej, Peronja, kako si?! :)))))))

A zbog prijatelja S Balkana bi trebao biti sretan, sto ima to sto si pobroja,......premda to nije garancija srece :P:P.

Btw, nisi odgovorio na pitanje, koja je razlika,.....ili brkas elementarne pojmove.... ?! :P:P
Komentar od: Peronja | Komentirano: 20. kolovoz 2011. 15:55
RIJA hvala ti što si me informira jer nisam znaaaa !
Ma još davno mi je reka moj prijatelj koji je iz Balkana odselio na Novi Zeland jer je vidio da narod gine a ONI kradu.
Sada On mene pita preko Skype-a kako sam ? Svako malo. A što da mu odgovorim kada ga vidim da se javlja sa SVOJE jahte,ima kuću ,đip itd -a obitelj mu je sretna.A doli je sa obiteljii otišao sa boršom .

A što da mu ogovorim kada se opet vidimo i čujemo ?
Komentar od: Rija | Komentirano: 20. kolovoz 2011. 12:39
@Peronja
Platformaši uzimaju joŠ ovo malo što je ostalo...
Komentar od: Peronja | Komentirano: 20. kolovoz 2011. 11:20
Neznam što se sve može pokrasti-pretvoriti u B i H ,ali kada je u pitanju dolazak na ove prostore gosp. Kutle - nema sumnje bit će procvat posla i rast standarda građana.