StoryEditorOCM
Splitdomaćini zadovoljni

Splićankama se više neće vući haljine po prašini oko vile čiji je dnevni najam 5000€. Sad je tip-top, pogledajte!

Piše T. Ga.
18. svibnja 2024. - 11:09

Vila Dalmacija spremna je za sezonu - objavila je na Facebooku gradska tvrtka "Parkovi i nasadi".

Evo zbog čega je to velika vijest. Prošle godine jedna Splićanka ispričala nam je o neugodnosti koju je doživjela na vjenčanju u Vili Dalmaciji koja se, kako je rekla, naplaćuju 5000 eura, a okoliš je bio tako neuredan da se mladenki vukla haljina po prašini.

- Kako su više od 90 posto gostiju bili stranci, a ja sam jedna od rijetkih gostiju koja je rođena i živi u Splitu, meni, koja nema ama baš nikakve veze s organizacijom vjenčanja i izborom lokacije, bilo je neugodno kad smo došli u vrt ili dvorište, jer ne znam kako bih nazvala prostor oko Vile Dalmacije – pisala je naša čitateljica tada Gradu Splitu jer joj je bilo neugodno ispred svih tih gostiju dok se na neki način osjećala kao domaćin u svom gradu.

image

Uređen je okoliš Vile Dalmacija

Parkovi i nasadi/Facebook
image

Uređen je okoliš Vile Dalmacija

Parkovi i nasadi/Facebook

Opisala je kako je oko Vile Dalmacija bila izgažena zemlja bez ikakvih nasada, tu i tamo neka nepokošena trava do koljena ili, još gore, uvela trava, pogotovo na dijelu gdje je bio postavljen stol s bifeom. 

- Naprosto grozno za vidjeti sve skupa - opisala je prošle godine.

- Naplaćivati uslugu najma 5000 eura za par sati, iz tjedna u tjedan (a zauzeta je po godinu dana unaprijed), teška je sramota za sve one koji imaju veze s tim objektom. Sramotna je to situacija i za razne agencije koje se bave organizacijom vjenčanja, pa i ovog na kojem sam bila. Dovode sve te ljude, domaće i strane, u tako zapušten objekt, odnosno vrt i za to uzimaju svoju proviziju. Da se ja bavim tim poslom, iz svog džepa bih platila dva radnika da obave što treba i potrudila se da se posadi i održava travnjak, ne bih čekala da mi gradska birokracija to riješi – napisala je Gradu.

image

Uređen je okoliš Vile Dalmacija

Parkovi i nasadi/Facebook
image

Uređen je okoliš Vile Dalmacija

Parkovi i nasadi/Facebook

Damir Ordulj, voditelj Odsjeka za tehničke i pomoćne poslove Grada Splita, prošlog ljeta joj je odgovorio kako je takvo stanje okoliša Vile bio rezultat iznenada prekinutih radova na izvođenju kanalizacije objekta i zabrane daljnjih radova. 

Kako je u međuvremenu bila ishodovana građevinska dozvola, predmetni radovi su se nastavili nakon završetka sezone, a nakon njihova završetka hortikulturno je uređen okoliš. 

Splićanka o neugodnosti na vjenčanju u Vili Dalmaciji: ‘Naplaćuju 5000 € najam, a mladenki se vuče haljina po prašini‘

- Završetkom turističke sezone, 6. studenoga 2023. započeo je nastavak radova na izgradnji instalacije vodovoda i fekalne kanalizacije u Vili Dalmacija. Predviđeni rok izvođenja radova je 28. veljače 2024. godine. Nakon dovršetka predmetnih radova, a u skladu s osiguranim financijskim sredstvima, te u suradnji s gradskom tvrtkom "Parkovi i nasadi“, hortikulturno će se urediti okoliš glavnog objekta kompleksa Vila Dalmacija - odgovorio nam je tada Grad Split, a "Parkovi i nasadi" su svoj posao obavili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 03:48