StoryEditorOCM
Zoom danaPOZNATI ZADARSKI KOMIČAR OTKRIO KOSTIM ZA HALLOWEEN

Maskirani Ivan Šarić i Korana Gvozdić: "Oteli su nas izvanzemaljci"

Piše Jutarnji.hr
31. listopada 2019. - 14:25
korana1

 

Ako ste mislili da upravo vi ove godine imate najbolji kostim za Halloween, moramo vas razočarati. Premoćnu pobjedu odnijeli su maskirani Ivan Šarić i Korana Gvozdić koje su oteli izvanzemaljci - piše Jutarnji.hr.

- Ove godine naručio sam preko interneta najbolje maske ikad. Obučeni smo ‘u otmicu izvanzemaljaca’. Toliko sam oduševljen da tako hodam po kući cijeli dan - otkriva nam 35-godišnji Šarić pokazujući kostime.

- Ove smo godine prvi put odlučili naručiti maske iz Kine s nadom da će doći na vrijeme. Jednostavno sam morao; kad smo ih prvi put vidjeli, umrli smo od smijeha koliko to ludo izgleda - kaže Šarić. Cijena se kreće od 10 do 30 dolara.

Zezancija

Komičar i voditeljica na glasu su kao jedan od najskladnijih domaćih parova, a tako je i kad je u pitanju maskiranje.

- Ja čak nisam znala da ih je on zaista naručio. Kostimi izvanzemaljaca su nas oduševili na slikama. Meni se posebno sviđa što se možemo toplo obući ispod maske - praktična je 36-godišnja Korana. Ne maskiraju se svake godine za Halloween, kažu, nekad je jednostavno ljepše ostati doma i ujutro naspavano i u miru otići na Mirogoj s obitelji. No, dok će drugi odmahnuti rukom na Halloween, Korana i Ivan se, priznaju, vole maskirati kako bi u sebi zadržali djelić zaigranih klinca i klinke.

 

- Mi samo tražimo izgovor da se dobro zezamo. U tome je poanta - smije se Šarić. Pitam ih koliko su dosad Halloweena proveli zajedno.

- Dva Halloweena u sedam godina - brzo će Korana.

- Nedavno smo proslavili i tu famoznu sedmu godišnjicu. Zapravo, ni sami ne možemo vjerovati kako je to brzo prošlo. Najbolje se sjećam onoga kad smo bili maskirani u Batmana i Poison Ivy, jer ne mogu zaboraviti da sam ispirala boju s kose kad smo došli doma u tri poslije ponoći. Trebalo mu je za to barem sat vremena - prisjeća se. - Ja sam imao Batmanov kostim ispod kojeg sam izgorio. Mislim da sam izgubio sedam kila te večeri. Ali bilo nam je prezabavno - dodaje Ivan. Svoje maske dotjeruju do najsitnijeg detalja.

- Korana sigurno više, jer ona kad počne s crtanjem maske po licu to traje i traje - smije se Ivan.

- Ja posebno uživam kad masku “sklepam” za što manje novaca. Volim taj “uradi sam” moment, osim ako me neka maska ne oduševi a cijenom je i dalje prihvatljiva. Nikada ne bih izdvojila veliku svotu za maskiranje - priznaje Korana. U djetinjstvu je Šarić, kaže, živio za maškaranje, ali tada Halloween nije bio toliko popularan, slaže se Korana.

- Maškarali smo se, ali isključivo za maškare, točnije poklade. Baš me to zabavljalo i veselilo. Okupilo bi se nas troje-četvero djece iz škole, hodali bismo po kvartu i pjevali susjedima jednu talijansku pjesmicu koju smo tada učili u školi. Znalo se tu nakupiti bombona, čokolada i nešto sitno novca - prisjetila se. Koliko god se trude da maska bude senzacionalna, uvijek maskiranju pristupaju racionalno.

Maske iz Venecije

- Volimo reciklirati postojeće uz malo boje na licu ili volimo ‘ubosti’ neki kostim koji je jako jako fora, a nismo izdvojili mnogo novca. Kostim mora imati neku caku - kaže Korana, a Ivana smo zamolili da osmisli kakav bi last minute kostim mogao osmisliti od stvari koje ima kod kuće. - Imamo neke maske iz Venecije, možda bih mogao sklepati “Eyes Wide Shut” moment - kaže Šarić aludirajući na film “Oči širom zatvorene”, s Tomom Cruiseom i Nicole Kidman iz 1999., u kojem se nose venecijanske maske.

19. travanj 2024 05:34