StoryEditorOCM
Zoom danaFOTO: MJEŠTANI STRAHUJU ZA ŽIVOT I BJEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA, A ONE SLIKAJU SELFIJE PRED AKTIVNIM VULKANOM

'Ciljano sam htjela doputovati na Bali...'

Piše Jutarnji.hr
1. prosinca 2017. - 14:36

Dok Baliju prijeti prirodna katastrofa, a lokalci strahuju za život i napuštaju svoje domove, turisti zasipaju Instagram fotografijama na kojima poziraju ispred vulkana koji bi svaki tren mogao eruptirati.

Naime, užareni vulkan Agung više od tjedan dana u zrak izbacuje pepeo što stvara na nebu iznad jedne od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu dramatične prizore.

Više od 100.000 ljubi je evakuirano s rizičnog područja, a nekima su dim i pepeo aktivirali astmu, pa su završili u bolnici.

Pepeo je uzrokovao i prometni kolaps, a neki letovi kasne ili su otkazani što je zatočilo brojne turiste u zračnoj luci.

Oni pak koji nisu pojurili na avion, nego su odlučili riskirati i ostati u ovom tropskom raju iskoristili su priliku da 'opale' koji selfie s podivljalim vulkanom u pozadini - a mnogi su snimak opisali rečenicom 'jednom u životu'.

Tako su na Instagramu zabilježene fotografije trudnica dok poziraju s maskama na licima, ljudi dok piju kavu ili pak rade stoj na rukama.

Australka Jill Powers za Daily Mail Australia kazala je kako je htjela ciljano otputovati na Bali kako bi svjedočila erupciji.

- Zvuči glupo, ali da, na svojoj listi što želim učiniti tijekom života, nalazi se i to da vidim živi vulkan. A ovo je mislim jedina šansa da to doživim - kazala je.

Posljednji put kad je vulkan Agung eruptirao, 1963. godine, poginulo je 1100 ljudi. Preživjele još uvijek progone stravične scene koje su se intenzivirale proteklog tjedna otkako je vulkan aktivno 'prodisao'.

Agung se probudio još u rujnu otkako su mjere opreza podignute na maksimum.

18. travanj 2024 08:46