StoryEditorOCM
ZdTubeŠAKAMA NA POLICIJU

Video: Procurila snimka tučnjave u Otočcu; lokalni HDZ-ovci napali policajce pa prenoćili u policiji: ‘Još jedan poziv...‘

Piše Mario Pušić/JL
12. srpnja 2021. - 19:16

Dvojica policijskih službenika PP Otočac, koji su u noći sa subote na nedjelju postupali zbog remećenja javnog reda i mira kraj Doma HV-a u središtu grada, pri intervenciji su napadnuti verbalno pa onda i fizički te su lakše ozlijeđeni, piše Jutarnji list. 

Troje napadača ubrzo je svladano te su noć proveli u policiji, a onda su s prijavama za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi ispitani u tužiteljstvu u Karlovcu. Pušteni su na slobodu s mjerama opreza.

Ono što priču čini zanimljivom, pomalo i bizarnom jest činjenica da su dvojica osumnjičenih napadača bivši kolege policajaca s intervencije - umirovljeni policajci Miroslav Boban (52), bivši specijalac, i Zlatko Cvitković (48). S njima je u društvu bio Miroslavov sin Ivan (21). Svi su, kako bi se reklo, ugledni građani Otočca, Zlatko i Miroslav su istaknuti članovi mjesnoga HDZ-a, Cvitković je zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Branislava Šutića i suprug Ivane Cvitković, šefice HZZO-a u Otočcu te u prošlom mandatu gradske vijećnice HDZ-a, a Bobanova je supruga Marija Biga-Boban - zamjenica općinske državne odvjetnice u Gospiću.

- Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, 48-godišnjakom i 21-godišnjakom (svi iz Otočca) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Sumnjiče se da su jučer oko 1.40 sati u Otočcu tijekom postupanja fizički napali i prijetili policijskim službenicima, pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije - tako je o događaju jučer izvijestila PU ličko-senjska.

Uhićeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njih bit će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu. Nazvali smo dvojicu osumnjičenika kako bismo čuli i njihovu stranu, međutim, novinari Jutarnjeg nisu naišli na raspoložene sugovornike. Na Cvitkovićev broj javio se ženski glas koji nam je rekao da "Zlatko nije tu", a na Bobanovu broju zatekli su ljutiti muški glas. Potvrdio je da je on Miroslav Boban pa, prije nego što je naprasno prekinuo razgovor poručio:

- Gospodine, nemojte me uznemiravati, s nikakvim novinama ne razgovaram, tko vam je dao moj broj? Gospodine, još jedan poziv i moj odvjetnik će se s pozabaviti ovim, molim vas, nemojte me uzrujavati, je l' jasno? Doviđenja, sretan put.

Pokušali su dobiti komentar od njihova političkog šefa, predsjednika HDZ-a Ličko-senjske županije i uskoro novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića, ali on nam je rekao da ne može komentirati jer mu je to "prvi glas" i ne zna što se dogodilo u Otočcu, upućujući nas na HDZ grada Otočca. Onda su nazvali tamošnjeg predsjednika Branislava Šutića.

- Prošli vikend nisam bio u Otočcu, ali sam čuo za događaj. Pokaže li se da su njihovi postupci bili neprimjereni, postupit ćemo u skladu sa Statutom naše stranke - rekao je Šutić, ne želeći precizirati kakvu bi to sankciju podrazumijevalo.

Jedan od napadnutih policajaca, kako doznajeu, sin je načelnika susjedne općine Brinje Zlatka Fumića, HSS-ovca koji godinama kao županijski vijećnik diže ruku za sve HDZ-ove odluke, a zauzvrat oni u njegovu Brinju ne kandidiraju svoje kandidate za načelnika nego samo za općinsko vijeće te onda tamo podržavaju Fumića. Može li ovaj događaj uzdrmati kvalitetnu političku suradnju dviju stranaka? Vjerojatno ne.

Što se to vruće otočačke noći dogodilo tijekom policijske intervencije? Na tom mjestu nema ugostiteljskih sadržaja, ali se građani, uglavnom mladež, okuplja učestalo nakon pandemijskih mjera, a nakon popuštanja mjera, tamo se druže nakon što se zatvore kafići. Kobnoga događaja, kažu nam upućeni, tamo je bilo oko 40 ljudi. Neki od svjedoka govore da policajci nisu nastupili obazrivo, nego da su bili bahati i bezobrazni, odnosno, malo preoštri. Navode da su mladeži doslovno otimali pića iz ruku. Na to su reagirali "roditelji", odnosno dvojica bivših njihovih kolega, koji su ih podsjetili da nisu odjeveni prema pravilima službe, zapazivši da u tom trenutku nisu imali službene policijske kape na glavama. Digle su se tenzije, došlo je do svađe i poletjele su šake, prva, kako doznajemo, od mlađahnog Ivana Bobana pa onda i starijeg dvojca.

HDZ-ovac Cvitković našao se nedavno na udaru kritika političkih protivnika i dijela medija jer je većinski HDZ bio prenamijenio dva milijuna kuna za asfaltiranje Ulice Dragutina Tadijanovića, u kojoj živi sa suprugom Ivanom. HDZ je oštro demantirao da je to bilo pogodovanje Cvitkovićima. Cvitković i Boban članovi su HDZ-ova gradskog odbora za branitelje, Cvitković je član Školskog odbora OŠ Zrinskih i Frankopana te je u prošlom mandatu bio član gradskog Odbora za predstavke i pritužbe, a Miroslav Boban bio je zamjenik predsjednika Odbora za propise i pravna pitanja.

18. travanj 2024 14:57