StoryEditorOCM
ZdTubeNIXA ZIZU

Srpski youtuber šokirao izjavama o zlostavljanju i silovanju, voditeljice napustile studio

Piše PSD
8. travnja 2021. - 21:53

Srpski youtuber Nikola Jovanović, poznatiji kao Nixa Zizu, šokirao je istupom o zlostavljanju i silovanju u programu televizije Hype.

Najprije je u studiju rekao da muškarci žene prvenstveno gledaju kao seksualni objekt, na što su mu voditeljice Milica Vukliš i Jovana Andrejić pokušale ukazati na problematiku njegovih izjava. 

"Ne podržavam nasilje, ali žene, morate razmisliti malo s kim se viđate i zašto se viđate. Nemojte ići s nekim u automobil ako vas zove u 10 sati navečer, posebno ako je stariji od vas, zna se što taj hoće od vas", nabrajao je youtuber kojeg prate i mnogi mladi Hrvati.

Voditeljica mu je zatim napomenula da nitko nema pravo nekoga seksualno zlostavljati, čak i da šeta gol/a cestom, no youtuber je nastavio po svom.

"To što ima ili nema prava ne znači da ti nisi kriva. Ako naletiš na tako neku budalu koja je pijana i drogirana, a ti ideš ulicom polugola, ti si isto kriva. Kriva si ti što si prošla, nije on samo kriv", rekao je on.

"Tu nema ne. Trebaš znati da si slabiji spol. Šalješ gole slike muškarcu i dođeš kod njega gola kući navečer i ako mu kažeš tu 'ne', to je jako veliki problem, razumiješ? Trebaš znati što radiš i kod koga ideš, moraš znati da si slabiji spol", inzistirao je on.

Nakon toga je nabrajao i kako se žena ne bi smjela suprotstaviti muškarcu, što se stavova tiče.

"Ti trebaš muškarcu reći - jest, sve si ti u pravu", nabrajao je, nakon čega su voditeljice napustile studio. "Eto, tako treba, da se ispričaš i izađeš", nastavio je youtuber.

Snimka youtuberovog istupa proširila se društvenim mrežama i šokirala mnoge.

Jovanovića na YouTubeu prati preko 600.000 ljudi.

19. travanj 2024 02:31