StoryEditorOCM
Zadar plusPRIZNANJE ZADARSKIM NOVINARIMA:

Zrinka Grancarić i Vladimir Šetka dobili Večernjakovu ružu

Piše Večernji list
1. travnja 2017. - 13:07
zrinka

Strasno, nabijeno emocijama, ispunjeno suzama radosnicama, prožeto finim humorom i vrhunskom glazbom - najkraći je opis ugođaja u kojem se večeras u zagrebačkom HNK po petnaesti put dodijelila nagrada Večernjakova ruža.

Pod motom najbolji od najboljih za najbolje večeras smo zahvaljujući vašim glasovima dodijelili nagrade u sedam kategorija najboljima iz svijeta televizije, radija i glazbe. Prvu kristalnu Ružu s potpisom Ivice Propadala dodijelili smo u kategoriji glazbenik godine, a čast da proglase laureate dobili su naši uspješni veslači Martin Sinković i Damir Martin. Sportaši su sreću donijeli Gibonniju i Oliveru Dragojeviću čiji je album "Familija" jedno od najboljih glazbenih ostvarenja u 2016. Nagradu je primio Gibonni i zahvalio se i u Oliverovo ime, te je uz jednu duhovitu anegdotu čestitao voditeljici dodjele Neveni Rendeli Vejzović na trudnoći.

RTL-ova poznata lica Antonija Blaće i Davor Jurkotić bili su prezenteri za kategoriju novo lice godine u kojoj su glasovi naših čitatelja pobjedu donijeli HRT-ovoj novinarki Zrinki Grancarić koja je sve oduševila prijenosom nastupa jedriličara na OI u Riju, a na malim ekranima trenutno je gledamo u ulozi voditeljice i urednice u emisiji "Tema dana". Zrinka je zahvalila kolegama i čitateljima i dodala kako će se Ruža savršeno uklopiti na polici uz njene jedriličarske nagrade.

Ozbiljna televizijska lica neozbiljnima mogu učiniti samo najduhovitiji ljudi u zemlji – ekipa News Bara. Duhovitim prilogom u kojem se "Mišo Kovač" obračunava s nominiranima u kategoriji TV osoba godine nasmijali su cijeli HNK-a, a vjerujemo i gledatelje pred ekranima koji su dodjelu pratili uživo na HRT-u 2. Titulom TV osobe godine i kristalnom Ružom od večeras se može pohvaliti urednica i novinarka vanjske politike na Novoj TV Ivana Petrović. Iskusna reporterka nije mogla skriti tremu i sreću zbog osvojene Ruže što je priznala i u zahvalnom govoru.

- Malo me je trema, iako se barem meni to ne bi smjelo događati – simpatično je priznala Ivana. Emocije su večeras preplavile i glumicu Petru Dugandžić dok je primila Ružu u kategoriji TV glumačko ostvarenje godine i odmah je rekla da bi mogla pasti koja suza.

- Hvala mami koja sad sigurno gleda i plače pred televizorom i koja je imala tešku godinu iza sebe i hvala suprugu Saši što me voli takvu kakva jesam – kroz suze je Petra zahvalila najdražima. Ekipa Pomorske večeri, koja je u radijskom eteru već 65 godina, osvojila je Ružu u kategoriji radijska emisija godine, a ulogu glasnogovornika preuzeo je Jadran Marinković koji je uz kratku zahvalu svima poručio da ponedjeljkom od 20.15 uživaju u ovoj emisiji u kojoj nema previše politike. Radijska osoba godine u 2016. odlukom naših čitatelja je Ivana Mišerić s Otvorenog radija.

- Jako sam nervozna i od nervoze mi se i noga ukočila – priznala je simpatično Ivana primajući Ružu, a slušateljima je poručila da su joj oni motiv za ustajanje u 4.15 sati svakog dana. Kraj večeri u najljepšem sjećanju će ostati ekipi RTL Direkta jer su oni naši pobjednici u kategoriji TV emisija godine. 


 

17. travanj 2024 05:20