StoryEditorOCM
Zadar plusERASMUS

Zadarske tete iz dječjeg vrtića Radost sudjelovale na Kreti u projektu za isposobljavanje "Greenopolis - interaktivna knjiga o održivom razvoju"

Piše M. Kalajžić
14. srpnja 2021. - 17:08

Od 28. lipnja do 2. srpnja odgojiteljice dječjeg vrtića „Radost“ Renata Stipanov, Natalija Žorž Brusić, Vesna Antić, Ivana Ivetić i Jadranka Jurin sudjelovale su na seminaru za osposobljavanje odgojitelja i učitelja u okviru projekta Erasmus + KA201 "GREENOPOLIS - INTERAKTIVNA KNJIGA O ODRŽIVOM RAZVOJU", koji je odobren u Poljskoj (BROJ PROJEKTA 2019-1-PL01-KA201-064753).

Seminar se održao u Obrazovnom centru za zaštitu okoliša Vamos na Kreti (Environmental Education Center of Vamos).

U ovom međunarodnom projektu sudjeluje ukupno šest organizacija iz 4 različite zemlje (Hrvatska, Portugal, Poljska, Grčka) i odgojitelji i učitelji iz tih zemalja.

Program je započeo u ponedjeljak, 28. lipnja 2021. godine u objektima centra u Vamosu, te su uslijedile prezentacije o obrazovanju za održivost u predškolskom odgoju i obrazovanju u Grčkoj, Poljskoj, Hrvatskoj i Portugalu.

Sljedećih dana u gradskom parku u Chanii održavale su se radionice na otvorenom i edukacije o okolišu, te se na kraju susreta održao sastanak partnera projekta na kojem su sudjelovale koordinatorice projekta, odgojiteljice Vesna Antić i Jadranka Jurin.

22. travanj 2024 11:49