StoryEditorOCM
Zadar plusU ZNAKU JAZZA

Valentinovo proslavljeno uz koncerte i birana vina zadarskih vinara - u Providurovoj palači nastupila Millycent iz Austrije, u HNK Sara i Jappa!

Piše Zadarski.hr
15. veljače 2023. - 10:21
Zadar, 140223. U Providurovoj palaci koncert odrzala Millycent, istaknuta predstavnica modernog austrijskog jazza.Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Valentinovo je u Zadru sinoć obilježeno jazz koncertima koji su održani na dvije lokacije, u 19.30 austrijska jazzistica Millycent nastupila je u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, dok je u HNK u 20 sati održan koncert Sare i Jappe.

Uz to, zaljubljene su za Valentinovo darivali istaknuti zadarski vinari u čijim se vrhunskim vinima uživalo na koncertu u Providurovoj palači kojega je u okviru ciklusa Jazz bar u suradnji s emisijom Blues bar Radija 057, organizirao Koncertni ured Zadar.

image

Zadar, 140223.
U Providurovoj palaci koncert odrzala Millycent, istaknuta predstavnica modernog austrijskog jazza.
Foto: Jure Miskovic/CROPIX

Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Valentinovo je u Providurovoj palači obilježen u znaku suvremenog ženskog jazza. U Polivalentnoj dvorani hrvatskoj se javnosti premijerno predstavila Millycent, istaknuta predstavnica modernog austrijskog jazza. Improvizacija Austrijanke Milly Groz, temeljena na općepoznatim evergreenima, odmiče u komediju, apsurd i slobodni tonalitet. Njezina radost u kombiniranju slobodne improvizacije, jazza, disco-popa, macho tekstova šezdesetih komentiranih iz feminističkog ugla, hip-hopa, swinga i neočekivanih zvukova čini koncerte Millycenta posebnim iskustvom za vrlo mješovitu publiku.

image

Zadar, 140223.
U Providurovoj palaci koncert odrzala Millycent, istaknuta predstavnica modernog austrijskog jazza.
Foto: Jure Miskovic/CROPIX

Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Nakon koncerta, Jazz Bar u svom premijernom izdanju donio je posvetu modernim jazz heroinama. Stilski različite, žene današnjeg jazza ponajbolji su ambasadori žanra, bez obzira izražavaju li se spiritualnim, fusion ili jazzom naslonjenim na afro-beat. Prezenteri su bili autori glazbene emisije Blues bar Radija 057.

Glazbeni Dan zaljubljenih podržala je Udruga vinara Zadarske županije pa se uz glazbu uživalo u izboru vrhunskih vina.

Koncert je održan uz potporu Austrijskog kulturnog foruma Zagreb. 

image

Zadar, 140223.
Hrvatsko Narodno Kazaliste.
Sara i Jappa obiteljski su jazz duo kojeg cine Zeljko Brodaric Jappa i Sara Brodaric Segvic, otac i kci, ciji se nastupi temelje na vokalnim i gitarskim interpretacijama jazz klasika proslog stoljeca.
Foto: Jure Miskovic/CROPIX

Jure Miskovic/Cropix

Mjesec zaljubljenih u HNK Zadar donio je romantičnu večer uz bezvremenske klasike u izvedbi poznatog dua Sara & Jappa. Koncert je održan pod nazivom “Music for lovers”

Ovaj sjajan duo publiku je odveo na glazbeno putovanje uz nezaboravne ljubavne klasike iz prve polovice 20. stoljeća... Misty, Unforgettable, Fever, My Baby Just Cares for Me, My Funny Valentine i druge hitove s intimnim vokalnim interpretacijama uz akustičnu gitaru.

23. travanj 2024 22:19