StoryEditorOCM
Zadar plusBEZ GREŠKE

Unatoč turbulentnoj školskoj godini i bez puno dodatnih priprema, Karmelo Mrvica iz Biograda položio engleski jezik na maturi sa stopostotnim uspjehom

Piše MGM
23. srpnja 2021. - 12:16
Karmelo Mrvica iz Biograda je na drzavnoj maturi savrseno rijesio ispit iz engleskog jezika.  Luka Gerlanc/Cropix

U školskoj godini koja je preslika prošlogodišnje, dosad najčudnije i turbulentnije za profesore i učenike, postići vrhunske rezultate na maturi poseban je podvig!

Četvrtaš iz srednje škole Biograd, Karmelo Mrvica, ispit iz engleskoj jezika niže razine riješio je sa stopostotnim uspjehom!

Bez greške riješio je sve zadatke, njih 30, te napisao zahtjevan esej o najdražem elektronskom uređaju.

- Iskreno, nisam se baš spremao s obzirom na to da nam je svima bilo dosta ove školske godine koja to nije bila. Nismo imali ni maturalnu zabavu, a ni maturalac. Malo smo imali on-line nastavu, malo smo bili u školi, malo svi u samoizolaciji... Što da vam kažem, samo smo čekali da to sve skupa više završi – priznaje nam Karmelo koji je i s rezultatima matematike, fizike i informatike također jako zadovoljan.

image

Foto: Luka Gerlanc/CROPIX
Luka Gerlanc/Cropix

- Upravo su mi ti predmeti bili potrebni za upis na željeni fakultet te sam se tu ipak više potrudio. Zato kad mi je stigla vijest da sam upao na Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu bio sam stvarno ponosan, baš kao i moji roditelji – govori nam Karmelo koji je engleski, kao i većina vršnjaka, naučio, osim u školi, preko serija, filmova, glazbe...

- Osim toga, živim u turističkom mjestu gdje je engleski gotovo pa službeni. Svi smo gotovo prisiljeni ga znati, tako da je i to jedan od razloga zašto sam tako dobro napisao ispit bez da sam puno učio – smije se talentareni mladi Biograjac. 

17. travanj 2024 11:12