StoryEditorOCM
Zadar plusBIO JE ENCIKLOPEDIJA

Tri godine prošle su od smrti omiljenog zadarskog ‘lovca" iz "Potjere", zbog njega su urednici i stroga pravila morali ‘rušiti‘

Piše M.Dr.
15. svibnja 2020. - 12:30

Na današnji dan 2017. godine preminuo je poznati kvizaš Mirko Miočić.

Mirko je na televizijske ekrane došao 1972., kad je kao 16-godišnjak osvojio drugo mjesto u kvizu 'Tri, dva, jedan... ali vrijedan'.

Svoj prvi veći uspjeh na televizijskim kvizovima postigao je 1983. godine u popularnoj Kviskoteci gdje je osvojio 20 tisuća ondašnjih dinara.

Nekoliko godina kasnije, nastupao je u velikom finalu Kviskoteke gdje je završio treći iza hrvatskog arheologa Radoslava Dodiga i novinara Roberta Pauletića.

Nakon toga uslijedili su drugi kvizovi i igre asocijacije kao što su ‘Tri, dva, jedan… ali vrijedan’, ‘Diplomac’, ‘Izazov’, ‘Upitnik’, ‘Jackpot’, ‘Tko želi biti milijunaš’, ‘Najslabija karika’ i drugima.

Na malim ekranima zadnje bio je jedan od ‘lovaca’ u popularnom kvizu ‘Potjera’.

U prvih nekoliko godina Milijunaša, više od 50 drugih natjecatelja ga je zvalo kao ‘joker zovi’, a Mirko je svojom reputacijom postao sinonim za taj izraz.

Baš zbog njega je uredništvo hrvatske inačice tog popularnog kviza izmijenilo pravilo tako da se ista osoba ne može nazvati više od tri puta u sezoni.

Pojavio se 2005. godine i u epizodi hrvatskog TV sitcoma Bitange i princeze, glumio je samoga sebe, a uloga mu je bila jedan od natjecatelja kviza Najslabija karika.

Mirko Miočić se morao povući iz kviza Potjera zbog zdravstvenih problema, a nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo, preminuo je u zadarskoj bolnici 15. svibnja 2017. godine.

Mirkovo se dva dana nakon hospitalizacije, 9. svibnja 2017. godine telefonski uključio u slavljeničko 500. izdanje kviza Potjera.

Osnovnu i srednju školu završio je u Rijeci, te je 1978. završio studij prava, no nikad nije diplomirao. U Rtinu, rodno mjesto, vratio se 1991. Godine. Rođak je svjetskog prvaka Stipe Miočića, s kojim se prvi put uživo upoznao 2014. godine.

19. travanj 2024 00:06