StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: "COMPLETELY DIFFERENT" GASTRO EVENT U RESTORANU "KORNAT", NA "PUNTI OD TRAMUNTANE"

"Sushi na rimski"? Kako? Odlično!!!

10. studenog 2019. - 15:26
kornat (1)a

Dva sjajna gastronomska događaja priredila je ekipa zadarskog restorana na 'punti od tramontane“, restorana „Kornat“.

Gostovao je rimski kuhar, chef i vlasnik restorana „Bacchus il pesce“ Fabrizio Bevilacqua, maštoviti kreator novih izvedbi svima poznatih i tradicionalnih jela talijanske kuhinje, ali, pokazalo se to na drugoj večeri u subotu, i japanske kuhinje.

Fabrizio je uz asistenciju svojih kolega u kuhinji „Kornata“ te dvije večeri stvarao prave male čarolije od tjestenine (raviola), gambera, hobotnice i sabljarke koje je posložio u četiri ozbiljna slijeda, što se dogodilo u petak, da bi u subotu goste poslužio svojim verzijama tradicionalnog japanskih sushia. Potpuno drugačijih od onih koje smo kušavali na „Tuna, Sushi&Wine“ festivalima proteklih godina.

Bevilacqua ne mota klasični japanki sushi, u njegovim rolicama, primjerice, nema nori alge, on koristi neke svoje, ponekad i nedokučive izvedbe jestivih omota. U njegovim rolicama ne prevladava tuna, iako će je u nekim izvedbama i koristiti, pa su mu zato losos, kozice i puno povrća glavni aduti. Za razliku od kalifornijskih, amerikaniziranih izvedbi, Fabrizio se ne razbacuje sezamom već daje jelima neki kontrolirani, ugodni rimski štih – Mediteran u japanskim rolicama! U to svim njihovim, Europljanima poznatim izvedbama.

Dobre su to i ugodne večeri u „Kornatu“ bile, a 250 kuna po osobi, s obzirom na izvedbu, ali na količinu pripremljenih sljedova i rolica – 'ubili smo se od ove spize“ rekao je netko – bila je više nego primjerena cijena za ove vrhunske gastro događaje. Zadar treba ovakvih iskoraka od dosadne konfekcije i zato voditeljici „Kornata“ Sandri Petričić i njezinoj ekipi, a to su prvenstveno chefovi Damir Stoiljković Pierino i sous chef Stefan Stefanoski te chef de partie Diana Lukin, treba odati priznanje za ovu gastro avanturu.

14. travanj 2024 11:10