StoryEditorOCM
Zadar plusVINSKI DANI U ZADRU I NJEGOVOM KRAJU NE STAJU

Šime Škaulj prezentirao svoja vrhunska eko vina

Piše M.V.
27. ožujka 2018. - 21:10

Poznati nadinski proizvođač vina Šime Škaulj i njegov sin Tomislav prezentirali su proizvode svoje vinarije i asortiman od devet vrhunskih vina koje proizvode, te proces rada u vinariji svojim poslovnim partnerima i ljubiteljima vina.

Vinarija Škaulj jedna je od prvih u Nadinu i Ravnim kotarima pokrenula  cijeli jedan pokret obnove starih i sadnji novih vinograda unatrag 10-15 gosina te proizvodnji vrhunskih vina koji su potom dobivala priznanja i van granica Hrvatske, a Škaulj je jedan od rijetkih kojima se cijeli asortiman bazira na ekološkoj proizvodnji.

Ova vinarija godišnje proizvede oko 80.000 litara vina, a po riječima vlasnika nema namjeru prelaziti sadašnje kapacitete.

Inače, Škaulj je na svom imanju u Nadinu pokrenuo i jedan drugi, paralelni biznis - vinski turizam. Na tom imanju kroz godinu prođe i do 7.000 gostiju kojima domaćini pripreme degustacijski meni uz kušavanje više vrsta vina i maslinovih ulja. 

Uz ostale, na druženju u Vinariji Škaulj bio je i Marin Marasović, koji je odmah iz rata pokrenuo u svom hotelu 'Rajna' u Starigradu Winnetou turizam, a dana je, uz Đuru Župana u Kruševu, jedan od predvodnika sve traženijeg outdoor turizma u zadarskom kraju. Zato je ovom prilikom bio i zanimljiv susret dvojice poduzetnika koji svaki na svoj način imaju specijalizrane i posebne turističke proizvode, tolike drugačije od one koju viđamo u ispraznoj ponudi masovnog turizma u velikim gradovima.

Na fešti u Škauljevih kuhao je izvrsni zadarski kuhar, inače predavač u Ekonmsko-turističkoj i ugostiteljskoj školi, Josip Vrsaljko koji je pripripremio nekoliko sljedova perfektnih jela inspiriranih tek nadolazećim proljeće, a pristalim uz Škuljev cabernet, maraštinu, muškat i druga,

25. travanj 2024 00:41