StoryEditorOCM
Zadar plusPROMOCIJA U AMERICI

Producentica i redateljica Ashley Colburn snimala u Zadarskoj županiji za svoj novi projekt u SAD-u posvećen Hrvatskoj

Piše TZ Zadarske županije
21. rujna 2021. - 09:00

Hrvatskoj javnosti dobro poznata američka producentica i redateljica Ashley Colburn, velika zaljubljenica u Hrvatsku, snimala je proteklog vikenda od 18. do 19. rujna 2021. godine, niz ljepota Zadarske županije. U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i suradnji s lokalnim turističkim zajednicama snimanje za novi projekt Ashley Colburn posvećen Hrvatskoj obavljeno je na nekoliko lokacija i to u gradu Zadru, Pagu, te na Vranskom jezeru odnosno vidikovcu Kamenjak i u Maškovića Hanu.

Predstavljanje Zadarske županije u ovom projektu koji ima naglas na boravak na otvorenom obilježile su teme kao što su bogata kultura i tradicija, aktivnosti u očuvanoj zadivljujućoj prirodi, autohtone namirnice i dalmatinski način života.

Kao iskusna profesionalka koja s radošću promovira Hrvatsku, Ashley Colburn tim je povodom izjavila kako je prezadovoljna snimljenim bogatim materijalom, te kako je uvjerena da će se Zadarska županija u budućem projektu promovirati na najbolji način odnosno imati značajnu ulogu u predstavljanju cijele Hrvatske.

Emisija će premijeru doživjet na mreži AWE, istoj onoj na kojoj je prikazan i njena Emmy-jem nagrađena emisija „WOW Croatia“, kao i na „streaming“ platformi Curiosity koja ima 15 milijuna pretplatnika.

U isto vrijeme Zadar i okolicu posjetila je i Amerikanka Shante Burell, sretna dobitnica nagradne igre organizirane u sklopu prezentacije Zadarske županije na sajmu New York Times Travel Showu u New Yorku održanom neposredno pred pandemiju u siječnju 2020. godine. Tog drugog nastupa Turističke zajednice Zadarske županije Zadar se ponovno bio nametnuo kao privlačna i značajna destinacija, posebice na krilima priznanja koja su turizmu Zadarske županije ukazala 2019. godine Lonely Planet i New York Times, jedni od najvećih autoriteta u preporukama putovanja u SAD-u.

Dobro osmišljena strategija nastupa uključivala je 15-minutnu prezentaciju na glavnoj pozornici, a važna dio činila je nagradna igra koja je izazvala veliko zanimanje posjetitelja, a u kojoj je partner bio Falkensteiner Punta Skala Resort. Uz veliki broj interesenata koji su poslušali i prezentaciju koju je održala TZ Zadarske županije, posebno su bili sretni dobitnici koji su konačno sada u 2021. godini dobili priliku posjetiti Zadar i okolicu.

Dobitnica je iznimno oduševljena kako destinacijom, tako i vrhunskom uslugom hotela i izleta, te će sasvim sigurno u Sjedinjenje Američke Države ponijeti lijepe uspomene iz Zadra i županije i širiti dalje dobar glas o našim ljepotama.

20. travanj 2024 08:04