StoryEditorOCM
Zadar plusSENAT POKRENUO

Počasni doktorat znanosti maestru Ivanu Repušiću, jednom od najznačajnijih i najuspješnijih hrvatskih dirigenata mlađe generacije!

Piše Zadarski.hr
28. svibnja 2021. - 09:07

Na prijedlog rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican, Senat Sveučilišta u Zadru pokrenuo je proceduru dodjele počasnog doktorata znanosti maestru Ivanu Repušiću, jednom od najznačajnijih i najuspješnijih hrvatskih dirigenata mlađe generacije. Repušić je šef dirigent Orkestra Minhenskog radija, prvi stalni gost dirigent Njemačke opere u Berlinu i donedavni glavni glazbeni ravnatelj Državne opere Donje Saske u Hannoveru. Do sada je za svoj rad nagrađen nizom nacionalnih priznanja te Nagradom Grada Zadra 2008. godine.

- Gospodin Repušić svojim je umjetničkim ostvarenjima umnogome zadužio zadarsku i hrvatsku kulturnu javnost. Smatram da ćemo kao akademska zajednica koja potiče i promiče razvoj znanosti i kulture učiniti prikladan i dostojan čin dodjelom počasnog doktorata našem zaslužnom sugrađaninu koji u svjetskoj kulturnoj javnosti ostavlja zapažen trag, stoji u prijedlogu rektorice Vican.

16. travanj 2024 22:42