StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: HUMANITARNA AKCIJA U GIMNAZIJI JURJA BARAKOVIĆA

Ispekli kolače za pomoć Petri Zrilić i Lauri Dragaš!

Piše Iva Ivanac
23. veljače 2018. - 14:28
kolaci9-230218.JPG

Učenici Gimnazije Jurja Barakovića i ovaj put su pokazali da imaju veliko srce.

U hodniku svoje škole u petak su organizirali prodaju kolača, a novac od prodaje namijenjen je dvjema humanitarnim akcijama koje su prošli tjedan potresle Zadar i županiju.

Prihod od kolača ide za pomoć Lauri Dragaš, 18-godišnjakinji koja se javnosti obratila za pomoć jer živi u nehumanim uvjetima, te Petri Zrilić, 12-godišnjoj djevojčici koja boluje od neuroblastoma, tumora nadbubrežne žlijezde, kojoj je prijeko potrebna skupa imunoterapija u Španjolskoj u vrijednosti od 87 tisuća eura.

- Uvijek se rado odazovemo na sve humanitarne akcije - rekao nam je Luka Milin, učenik Gimnazije Jurja Barakovića, kojeg smo zatekli kako prodaje kolače.

- Ljudi vam svi vole slatko, a mi spajamo ugodno s korisnim. Mogu se malo osladiti i usput donirati koju kunu u humanitarne svrhe – govori Luka, napominjući da nisu naveli cijene slasnih kolača, već prodaja funkcionira na način dobrotvornih priloga.

- Moramo priznati kako su humanitarne akcije koje organiziramo povezale sve učenike – dovezuje se Lukina prijateljica Paola Grbeša.

- Uvijek smo se družili s ljudima iz našeg razreda, a od kada organiziramo humanitarne akcije, družimo se s cijelom školom, i između razreda i s nižim razredima - rekla nam je Paola, dodajući da im i profesori, ali i ravnatelj uvijek izlaze u susret kada organiziraju humanitarne akcije.

Koliko kome ide novca?
- Jednako će ići i Lauri i Petri, pola-pola - govori Luka.

Akcija prodaje kolača trajala je cijeli petak, a učenici su do našeg dolaska u deset sati već bili sakupili 2000 kuna.
Mali humanitarci ne sumnjaju da će u budućnosti organizirati još puno akcija, a ova će sigurno pomoći obitelji Dragaš i Petri Zrilić, koja u nedjelju putuje u Španjolsku zajedno sa svojom mamom Ljubicom.

Novac za prvi tretman drugog ciklusa imunoterapije prikupljen je na poseban izdvojeni račun unutar Zaklade Nore Šitum. Svi koji žele pomoći hrabroj Petri Zrilić mogu to napraviti pozivom na humanitarni telefon 060 933 933 (cijena poziva s PDV-om 6,25 kn), a novac se može uplatiti i na račun HR7123400091510643583. Za sve uplate koje dolaze iz inozemstva, međunarodni kod banke je SWIFT PBZGHR2X.

19. travanj 2024 17:59