StoryEditorOCM
Zadar plusSTO POSTO TOČNO

E ovo se još u povijesti Milijunaša nije dogodilo! Publika totalno iznenadila, i Tarik je ostao bez teksta kako su pomogli Josipu Baturu!

Piše PSD
17. studenog 2022. - 21:57

Večerašnje izdanje HRT-ova kviza "Tko želi biti milijunaš" ponudilo je dosad neviđenu situaciju, koja je natjecatelju Josipu Baturu omogućila osvajanje 32.000 kuna.

Batur se, naime, preko drugog praga prebacio uz pomoć publike, koja je na 10. pitanje odgovorila sa 100-postotnom točnošću. U povijesti emisije još se nije dogodilo da su gledatelji u studiju konsenzusom dali odgovor na tako visoko pitanje, odnosno da su sva preostala tri odgovora imali nula posto, piše Jutarnji.

Pitanje je glasilo: "Koji je ‘velikan‘ najpoznatiji pripadnik dinastije Argejaca?". Točan odgovor bio je Aleksandar Veliki, a preostala tri ponuđena odgovora bili su Darije Veliki, Herod Veliki te Konstantin Veliki. 

Da stvar bude zanimljivija, Tarik Filipović je prije glasanja upozorio publiku da se radi o "dosta teškom pitanju". Kad su izašli rezultati, i voditelj i natjecatelj na trenutak su zanijemjeli.

"Bilo točno ili netočno, ovakvo jednoumlje već godinama nismo vidjeli", našalio se Tarik, koji u gotovo svakoj emisiji upozorava publiku da prilikom pomaganja natjecateljima "smiju raditi samo ruke", bez međusobnih konzultacija.

Batur je kasnije otvorio pitanje za četvrt milijuna kuna, u kojem je trebao odgovoriti koje su stručno ime znanstvenici 2012. dali rodu baršunastih pauka koji žive pod zemljom.

Nakon korištenja jokera pola-pola riskirao je i odgovorio "Ericclaptonia", no točan odgovor bio je "Loureedia", pa se vratio na iznos za koji mu je asistirala publika.

20. travanj 2024 09:35