StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: DOMENICO VACCA, DIZAJNER SVJETSKOG GLASA ODMARA U NAŠEM GRADU:

Brine o pojavljivanju Ivane Trump u javnosti, dizajnirao je odjeću Glenn Close, Jeremy Pivena, Denzela Washingtona, Dustina Hoffmana i oduševljen je Zadrom

29. srpnja 2017. - 23:08
FullSizeRender_1

U Zadru boravi dizajner svjetskog glasa i vlasnik ekskluzivnog njujorškog kluba, galerije i trgovina na križanju 15. i 55. ulice. Domenico Vacca je u društvu svoje djevojke talijanske manekenke Eleonore Pieroni.

Vacca je u Hrvatsku i Zadar stigao na poziv fotografa i umjetnika svjetskog glasa Stephana Lupina jer ih veže višegodišnje prijateljstvo, a Lupino trenutno u Vaccinoj galeriji u New Yorku izlaže nekoliko svojih radove iz opusa Lupinizam s tim da je njegova Fire Woman postala zaštitni znak Vaccinog kluba. Kako su nam Domenico i Eleonora za večer u zadarskom restoranu Niko rekli u Zadar su došli isključivo na odmor.
Iako je Vacca već godinama u najeltinijem klubu svjetskih dizajnera odjeće - Lupino je objasnio da je on u svjetu mode ono što je Ferrari među automobilima - jedan ovogodišnji posao govori koliko je značajan u celebrity i bogataškoj eliti.
Naime, brinuti će se za svako pojavljivanje Ivane Trump u javnosti, a povod su njezini memoari ‘Raising Trump‘ koji izlaze u rujnu. Ivana u memoarima opisuje kako je bilo odgajati djecu sadašnjeg predsjednika Amerike Donalda Trumpa. O styilingu slavne i bogate bivše supruge američkog predsjednika Vacca se brine već godinama s tim da ga ona angažira u periodima kad se češće pojavljuje u javnosti.
Osim o odjeći Ivane Trump Vacca je dizajnirao odjeću mnogih drugih zvijezda kao što su Glenn Close, Jeremy Piven, Denzel Washington, Dustin Hoffman i mnogi drugi.

Vacca i njegova Eleonora su oduševljeni Zadrom:

– Ovaj me grad jako oduševio zbog svoje kulturne baštine, a ono što me posebno iznenadili i svidjelo je to da mladi ljudi imaju odličan osjećaj za stil – rekao je Domenico. 

Lupino je pak sa svojim njujorškim prijateljima, naravno, više s lijepom Eleonorom radio i foto session po poznatim zadarskim lokacijama. Mi smo se s ovim društvom našli u popularnom zadarskom restoranu Niko Erika Pavina koji je baš te večeri otovorio i promovirao svoj novi Music club Niko, a i inače je Lupino taj riblji restoran omiljeno mjeszo za izlaske u Zadru.

Domenico Vacca bio oduševljen jadranskim škampima koji je večerao tom prigodom u Nike, a nije krio oduševljenje s Lupinovim radom:

– Lupino je jedinstven. Njegov rad, spoj više različitih materijala te izgled posebno skulptura ‘Fire women’ i ‘Love soldier’ me podsjeća na rad velikog i istaknutog talijanskog umjetnika Ignazia Jacomettia. Ponovno napominjem, Lupino je jedinstven umjetnik u svijetu – zaključio je Domenico.

Vacca i Eleonora će u Zadru i u Hrvatskoj biti do nedjelje kada lete u Rim pa u Eleonorinu rodnu Umbriju. A Lupino je trenutno na relaciji Zadar-Hvar, te Graz i Beč. U u jednoj galeriji u Grazu mu je također izloženo nekoliko radova Lupinizma, 1.kolovoza ti isti radovi putuju u jednu poznatu galeriju u Beču, a potom u Munchen gdje će biti izloženi na jednoj velikoj izložbi na kojoj će biti i djela Picassa i Chagalla. Svoju veliku hrvatsku izložbu Lupino priprema za ožujak sljedeće godine.


 

24. travanj 2024 03:31