StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: SLAVNA AMERIČKA PRODUCENTICA I VODITELJICA U ZADRU

Ashley Colburn: Nemojte učiti samo iz knjiga!

Piše Iva Matić
13. svibnja 2017. - 11:19

Povodom studentskog projekta Ritam kulturizma koji se održava osmi put zaredom na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Ashley Colburn ponovno je posjetila Zadar.

Američka producentica i voditeljica ovoga puta nije bila samo predavač, već i voditeljica filmske radionice koja je trajala od 8. do 12. svibnja. Uspjeli smo je uhvatiti po završetku izlaganja da nam odgovori na nekoliko pitanja.

Što je to u Hrvatskoj što Vas je namamilo da se vraćate?
Namamilo me to što nisam imala apsolutno nikakva očekivanja prije posjeta Hrvatskoj, a kad sam ju vidjela me totalno oborila s nogu. Tek kad sam ju posjetila vidjela sam koliko mogućnosti u njoj ima i koliko malo ljudi to zna.

Koji je po Vašem mišljenju najljepši grad u Hrvatskoj?
To je teško pitanje zato što Hrvatska ima puno lijepih gradova, ali kada bih baš morala izabrati jedan to bi bio - Rovinj.  Prvi put kad sam ga vidjela ostala sam bez teksta.

Koji su Vaši dojmovi vezani uz filmsku radionicu koju ste održali povodom Ritma?
Mislim da je bila jako dobra. Nekako je sve teklo kako treba, polaznici su imali dobru opremu. Dobro su se snašli u intervjuima i anketama koje su obavljali na terenskoj nastavi. Upoznali su se s predprodukcijom, ali i postprodukcijom, zapravo svime što ja radim.

Kako se postaje turističkim novinarom?
Čovjek treba biti otvorenog uma i takav posao se ne može naučiti iz knjiga. Najbolji savjet bi bio uskočiti u bus, otići negdje, iskusiti nešto novo. To bi bila najbolja moguća priprema – kazala je Ashley Colburn.

17. travanj 2024 01:44