StoryEditorOCM
Zadar plusNASTUP NA FORUMU

Ana Rucner glazbom i pozitivnom energijom očarala Zadrane i turiste!

Piše Zadarski.hr/TZG Zadar
24. srpnja 2022. - 12:44

Maestralna hrvatska violončelistica Ana Rucner u subotu je pred punim zadarskim Forumom pokazala zašto je ostavila upečatljiv trag na svakoj pozornici u Hrvatskoj i svijetu gdje bi nastupala.

Od prvih taktova do završne Ode radosti, Rucner je Zadranima i turistima priuštila vatromet veselja i pozitivne energije, a njezino muziciranje potaklo je i prirodu da laganim povjetarcem pruži osvježenje publici nakon sparnog dana.

Budući da naša najpoznatija violončelistica u svojim spotovima promovira ljepote Hrvatske, njezin koncert bio je putovanje kroz sve hrvatske regije. Dok bi izvodila brojeve, na velikom zaslonu uz Sv. Donat prikazivali su se kadrovi Plitvičkih jezera, hrvatskih dvoraca, Brijuna, Dubrovnika, Kopačkog rita, Stonskih zidina… Sinoćnji susret na Forumu bio je prilika da se začne ideja i o novom spotu u kojem bi se promovirale ljepote našega grada.

Uz brojeve iz Ravelovog Bolera i Vivaldijevog ljeta stigla je do autorske kompozicije „Bijeli anđeo“, u kojoj je prema najavi zapjevala s publikom. Jedan od vrhunaca bila je izvedba teme „I Will Follow Him“ iz filma „Redovnice nastupaju“, kojega je Rucner izvorno izvela s časnim sestrama u Vrtovima lunjskih maslina na otoku Pagu.

Visoko posjećeni ljetni koncert u Zadru polako se približio kraju, a nakon vatrenog Linđa, zahvale publici i Turističkoj zajednici grada Zadra na pozivu, okončan je u duhu cijelog koncerta, Beethovenovom Odom radosti.

Koncertno ljeto nastavlja se večeras na istom mjestu, nastupom Zorice Kondže s pratećim bendom. Ulaz je slobodan

19. travanj 2024 15:54