StoryEditorOCM
ViralBEAUTY RUTINA

Zašto i kako čistiti pribor za make up? Postupak biste trebali ponavljati češće no što mislite, jednostavno je i brzo, a osjećaj je zaista umirujući

Piše PSD
10. svibnja 2020. - 13:21

Posljednjih mjeseci, u strahu od zaraze, svi smo dosta više pažnje posvetili svakodnevnom čišćenju i higijeni, pazeći na gotovo sve predmete koje redovito koristimo i unosimo u svoj dom. Dobro, gotovo sve, jer koliko god temeljiti i precizni bili, neke nam nečistoće lako promaknu, a zanimljivo je da se one najčešće skrivaju na mjestima na kojima je to najnepoželjnije.

Neki od takvih primjera su i četkice koje koristimo za nanošenje make up-a, a koje nerijetko zaboravljamo prikladno počistiti i zaštiti od nepoželjnih mikroba. Čišćenje četkica za make up iz početka će vam se učiniti zamornim i nepotrebnim, no kada postane dio vaše beauty rutine, osjećaj će biti zadovoljavajući i umirujući.

Koliko često i zašto bismo trebali čistiti četkice?

Dermatolozi savjetuju čišćenje četkica najmanje jednom u 7-10 dana, posebno kada su u pitanju najčešće korištene četkice poput onih za rumenilo ili bronzer.

Razlog zašto je bitno redovito odražavati čistima svoje četkice i ostali pribor za nanošenje maku up-a jest jer se na ovim, često korištenim predmetima, nakupljaju mrtve stanice kože i ulja što lako može dovesti za razvoja raznih štetnih baterija. Nečistoće i bakterije mogu lako začepiti vaše pore i izazvati nepoželjne efekte na koži poput osipa ili akni.

Također, kada su vaše četkice za nanošenje make up-a besprijekorno čiste i sam proces šminkanja bit će jednostavniji, a konačni rezultat znatno više zadovoljavajući. Naravno, bitno je nadodati i da će vijek trajanja vaših četkica, uz redovito čišćenje, biti znatno produljen.

Pa, kako čistiti make up četkice?

Za početak sakupite sve četkice koje imate i koje koristite za nanošenje šminke. Sljedeći korak je sam proces čišćenja, a ako kod kuće nemate sredstvo za čišćenje pribora za šminkanje, ne brinite, jer ga lako možete i sami napraviti koristeći neki nježni sapun ili šampon za kosu.

Uronite četkice u vodu, no pripazite da ne uronite plastični ili metalni dio koji povezuje dlake s drškom kako ljepilo koje četkicu drži ne bi popustilo.

Ako koristite kruti sapun, nekoliko puta četkicom prođite preko njega, a ako koristite tekući proizvod za čišćenje, kapnite ga malo na dlan i utrljajte četkicu o njega. Potom isperite sve četkice i ostavite ih da se osuše na prikladnom mjestu pazeći da su dlake na četkicama lijepo i prirodno oblikovane. Primijetite li da je na nekom dijelu ostalo ostataka make up-a ili nečistoća, ponovite postupak.

U slučaju da nemate dovoljno vremena za cijeli ovaj postupak, možete iskoristiti i jednostavni trik s alkoholom za čišćenje u spreju. Poprskajte malo alkohola na čisti ručnik te nježnim pokretima preko toga prijeđite četkicom.

19. travanj 2024 01:53