StoryEditorOCM
ViralIŠČEKUJE NASTUP

Vuco o Dori: ‘Dosad smo slali muškarce u haljinama, žene odjevene poput purana... Dosta je toga‘

Piše Klara Rožman/JL
16. prosinca 2020. - 16:28

Nikad ni na jednoj Dori dosad nije bilo toliko sinova i kćeri poznatih glazbenika kao što će to biti na Dori 2021. na kojoj se natječu kći bivšeg premijera Tima Oreškovića, kćerka osebujne glazbene legende Siniše Vuce, ali i sin pjevača Parnog valjka Akija Rahimovskog. Osim njih tu su i brojni mladi talenti koje je domaća publika upoznala tijekom showa "The Voicea", sudionici showa "Zvijezde pjevaju", dva naša dosadašnja eurovizijska predstavnika...

Najveći dio medijskog kolača, nema sumnje, u startu će uzeti 21-godišnja Ella Orešković koja na Doru dolazi s pjesmom "Come this Way" za koju je glazbu napisao Siniša Reljić Simba, a stihove sama Ella.

- Ja već slavim! - poručuje Siniša Vuco, koji puca od sreće jer je na natječaju prošla i njegova kći Brigita, 21-godišnja trap zvijezda (glazbeni pravac koji spaja hip-hop i narodnjački način pjevanja), koja će nastupiti s autorskom pjesmom "Noći pijane".

- To je pjesma koju trebamo poslati na Eurosong i svaka čast žiriju koji je hrabro odlučio da na Doru uvrsti nešto progresivno i moderno. Svaka čast i Branimiru Mihaljeviću koji je Brigiti i njezinom timu, koji čine i Alkin sin Arian Vuica, te Goca R.I.P. iz Kukusa, preporučio da "Noći pijane" pošalju na Doru. Za to sam mu kao general Vasilije Mitu odmah dodijelio čin pukovnika - oduševljeno kaže splitska legenda, koji osim kao Vuco, svoju karijeru već godinama razvija i u bendu Živo blato kao general Vasilije Mitu, te vojničkim stilom nastavlja:

- Dosta smo mi kaskali za glazbenom Europom! Na Eurosong smo slali muškarce u haljinama, kastrate, žene odjevene poput purana! Kopirali smo sve i svakog! Dovoljno je bilo da netko otpjeva "Lane moje" pa da se na Dori gomila dogodine pojavi s čoporom srna i ponekim jelenom. Ovo je sada drugačije, mi sada nudimo moderni svjetski zvuk, mladih ljudi koji se neće izbezumiti ako im uoči Dore netko priđe s cjepivom za koronu. I zbog toga se svi trebamo osjećati kao pobjednici - poručuje Vuco. 

18. travanj 2024 13:40