StoryEditorOCM
ViralFABIJAN P. MEDVEŠEK

U showu ‘Tvoje lice‘ pokazao se majstorom zabave, žali zbog svih koji nisu zadovoljni njegovom pobjedom, a pogledajte u čemu bi se još želio okušati

Piše Anita Matić
10. siječnja 2021. - 12:42

"Ovo što si izveo mogla bih gledati ponovno i ponovno i tako cijeli život, a vjerojatno mi ne bi bilo dovoljno. Definitivno je ovo tvoja najbolja, najmoćnija izvedba. Naježila sam se. Toliko se emocija probudilo u meni da ih više ne znam ni raspoznati." Tako se Nives Celzijus referirala na njegov zadnji nastup u showu "Tvoje lice zvuči poznato". On je, naravno, Fabijan Pavao Medvešek i pobjednik je šeste sezone popularnog zabavnog showa, koji je pobjedu odnio spektakularnom izvedbom ''The Greatest Show'' u imitaciji Hugha Jackmana.

Ovaj šoumen, koji mašta i o inozemnoj karijeri, vrlo je aktivan u svojim matičnim, glumačkim vodama, a otkrio nam je svoje dojmove i planove...

Premda je ovo bila iznimno teška i stresna godina, vi ipak imate mnogo razloga za zadovoljstvo. Pobijedili ste u popularnom showu "Tvoje lice zvuči poznato", glumite u seriji "Dar Mar", prije koji dan ste proslavili 28. rođendan, a i napokon nam je stigla i 2021. godina, za koju se svi nadaju da će biti bolja od prethodne. Sada kada su se dojmovi malo slegnuli, kako ste doživjeli tu pobjedu, jeste li proslavili?

– Iskreno, toliko toga se dogodilo u međuvremenu da mi se teško osvrnuti na sve u godini. Drago mi je da je završila i stvarno se jako veselim 2021. Volim svake godine na početku reći: ''Ovo će biti moja godina!'' Vidjet ćemo.

Tijekom cijelog showa često se moglo naići na svojevrsne kritike, kao trebao je pobijediti "ovaj ili onaj", a ne "taj i taj", dakako teško je ugoditi svima. Ni sama završnica nije mogla proći bez toga, pa su tako neki mislili da bi bilo pošteno da je pobijedio Marko Braić... Kako je sve to skupa samo zabava, pretpostavljam da se ni vi, a ni Marko oko toga niste pretjerano zamarali, te da to nije uspjelo narušiti vaše odnose?

– Moj je posao bio da dam sve od sebe, ostalo je izvan mojih moći i žao mi je ako netko takvim završetkom nije bio zadovoljan.

image
Glumac vjerje kako će sve uskoro vratiti na staro
Neja Markicevic/Cropix

U showu ste oduševljavali iz emisije u emisiju, vaše transformacije – od Freddieja Mercuryja, Bona Jovija, Claudije Beni... – zaslužile su sve pohvale. Tijekom cijelog showa pokazali ste svu raskoš svog umjetničkog talenta – od glume, oponašanja, do pjevanja. Silan trud i energija su u to uloženi. Koji vam je dio ovog projekta bio najteži?

– Možda je najteži dan snimanja emisije jer počinje rano ujutro i završava tek kasno popodne, a uz sve kamere oko sebe, moraš se sabrati i proći kroz cijeli proces transformacije i onda nastupiti kao da je najbolji dan u tvojem životu.

Što je bilo nezgodnije, skidati svu onu šminku sa sebe ili plesati i hodati u štiklama?

– Skidanje šminke je ponekad trajalo po sat vremena i sa svom tom umjetnom dlakom i dodacima na licu bilo je dosta bolno. Štikle su zeznute i stvarno svaka čast ženama. Štikle za nas muške su niže, šire i nešto na što se navikneš, a neki su od natjecatelja i uživali u tom zadatku, ha-ha.

Djevojka Karla mu je sve

Pretpostavljam da je lista čestitara bila poduža, ali isto tako i lista obožavateljica. Jeste li primili neku baš originalnu čestitku, komentar?

– Volim kada netko tko voli glazbu i umjetnost ima potrebu nešto ti napisati jer to znači da je stvarno došlo do njega, što smatram da je bit mojeg posla.

Sigurno je nakon završetka showa laknulo i vašoj dugogodišnjoj djevojci Karli. Često ističete koliko vam znači, koliko je volite i da vam je silna podrška. Je li možda na pomolu vjenčanje?

– Karla mi je sve.

Imate sreću da mnogo radite, za razliku od mnogih drugih glumaca kojima je pandemija uništila planove. Nakon serije "Na granici", dobili ste i ulogu policajca u seriji "Dar Mar", gdje nastupate uz sjajnu Kseniju Pajić. Od nje svaki glumac vjerojatno ima što naučiti. Što se, primjerice, vas kod nje najviše dojmilo?

– Ksenija je apsolutni vrh i svaki dan i svaki kadar proveden s njom je stvarno iskustvo kakvo je teško steći bilo gdje drugdje. Sretan sam i zahvalan na puno posla i ne planiram skoro stati. Tek sam počeo, nadam se.

image
Možemo ga gledati i u seriji 'Dar Mar'
Fabijan Pavao Medvešek

Nakon showa "Tvoje lice zvuči poznato", postoje li neki više ili manje slični projekti u kojima biste se željeli okušati?

– Nemam nekih posebnih planova u tom smjeru.

Što se tiče glume, novih projekata, kazališta... postoje li neke nove ponude?

– Nadam se da će se uskoro sve vratiti na staro i da će kazalište zaživjeti, no veselim se i nekim filmskim projektima ove godine.

Postoji li neka uloga o kojoj maštate, neki lik koji biste posebno htjeli utjeloviti?

– Htio bih biti dio neke velike strane produkcije da vidim kako to izgleda. To mi je za početak dovoljno.

Kakve su vaše novogodišnje želje?

– Mislim da svi imamo u ovom trenutku slične želje i veselim se jako njihovu ostvarenju.

18. travanj 2024 23:27