StoryEditorOCM
ViralPOTRESNA PRIČA

Severina je objavila video anonimnog pisma majke koja se bori protiv oca zlostavljača: ‘Političari i stručnjaci pomozite majci, spasite djecu‘

Piše PSD
28. rujna 2021. - 11:45

Severina Vučković je na Instagramu objavila video u kojem su članice udruge B.a.B.e. pročitale pismo jedne majke koja se bori za skrbništvo nad svojom djecom s ocem zlostavljačem.

Otac je, navodi se u pismu, seksualno zlostavljao dvije djevojčice od osam i 11 godina. Poliklinika za zaštitu djece i mladih jedina nije donijela zaključak kao svi ostali stručnjaci koji su procijenili da su djevojčice zlostavljane i da pate od PTSP-a. Centar za socijalnu skrb oslanja se nadalje isključivo na nalaz Poliklinike te je majka u potpunosti očajna zatražila pomoć udruge B.a.B.e.

“I djecu ovršuju, zar ne,” pita se Severina u svojoj objavi na Instagramu.

“Grozno je kad vam ovrše stan, a sad zamislite kako je kad majci ovrše djecu? Samo zato što ih je pokušala zaštititi od oca zlostavljača,” napisala je pjevačica.

“U sustavu zaštite djece nešto debelo ne valja. Vrijeme je promjena. Ali na njih ne mogu čekati pojedine žrtve. U ovom slučaju riječ je o dvije djevojčice, čija mama čini sve da ih spasi od 'ovrhe'. Kao što sam obećala, želim pomoći roditeljima koji su žrtve institucionalnog nasilja i koncepta 'otuđenja'. Tko nije doživio teško, može razumjeti.

U majčino ime, koja mora kriti svoj identitet, govore iz ženske udruge B.a.B.e. I hvala im na tome i hvala što skrbe o njoj. Političarke i političari, stručnjakinje i stručnjaci pomozite majci, spasite djecu", zaključila je Severina.

24. travanj 2024 21:43