StoryEditorOCM
ViralONLINE PRAKSA

Provjerili smo zašto svi pričaju o njoj: ovu instruktoricu joge obožavaju početnici i profesionalci, njenim satovima možete se priključiti iz kreveta

Piše PSD.
30. travnja 2020. - 17:38

'Uskočite u nešto udobno i krenimo s praksom!' - Ovim riječima instruktorica joge Adriene Mishler započinje svoje video treninge koji su u rekordnom roku zainteresirali veliki broj zaljubljenika u ovaj tip prakse diljem svijeta, a nakon što smo se i sami odlučili istražili kako održati fizičku aktivnost u udobnosti doma, njen nas je profil posebno privukao.

Adrienini pratitelji na društvenim mrežama nemaju dovoljno riječi hvale za njen rad, časopis Paper nazvao ju je 'zaštitnicom karantene', a Rafinery29 'najutjecajnijom učiteljicom joge na planeti' pa nas je zanimalo po čemu je Adriene toliko drugačija od drugih?

Adriene Misher (zajedno sa svojim psom Benjijem koji je često na njenim video zapisima) bila je poznata joga instruktorica i prije no što su online treninzi u izolaciji postali popularni, a njen YouTube kanal pratilo je preko sedam milijuna pretplatnika. 'Doba izolacije' njenoj popularnosti samo je dodatno pridonijelo. 

Zašto joga?

Iako se svaki oblik vježbanja, od pilatesa do kardio treninga i ekstatičnog plesa, trenutno nudi u online obliku - a u mnogim slučajevima i besplatno - čini se da je joga dosegla posebnu vrstu popularnosti u online svijetu, a razlozi za to su mnogi. Praksa joge ne zahtijeva nikakve posebne dodatke - ne treba vam nužno niti prostirka - a kao ključni segment nameće se meditativni aspekt koji pomaže u rješavanju anksioznih tegoba. Adriene je upravo u tome vidjela način da svoju ljubav prema jogi podijeli s drugima.

Ako ste početnik u jogi, Adriene smatra da je ona idealan 'prvi korak' za vas. Naime, što god vas muči - bolna leđa, nedostatak kondicije, ljutnja ili pak dosada - Adriene tvrdi da ima lijek za to, a najbolje od svega je što se neki njeni satovi mogu pratiti i vježbati čak i iz kreveta.

Adriene kao instruktorica

Poput većine joga instruktora i Adriene je tip učiteljice koja jednako privlači i onim što jest i što - nije. Tako je uz svoju mirnu i ugodnu, često šaljivu narav, Adriene veliki broj pratitelja privukla jer nije nametljiva i uvijek poštuje tuđe granice, bilo da je u pitanju fizička izdržljivost ili pak duhovna potreba.

Njezina predavanja su spora, s jasnim uputama za početnike i dodatkom za iskusnije učenike, a veliku pažnju posvećuje i uputstvima kako da se ne ozlijedite prilikom vježbanja. 

Kao učiteljica, Mishler ne radi ništa revolucionarno, no svojim pristupom, blagom naravi i zanimljivim satovima privukla je ljubitelje joge iz cijelog svijeta zbog čega ne iznenađuje ni dodatni povećani interes za njenim online treninzima u vremenima izolacije.

Rodom iz Texasa, Adriene je odrasla u obitelji umjetnika, a svoj profesionalni put započela je u glumačkim vodama. Nakon nekoliko uloga u filmovima, na setu je upoznala neovisnog filmaša Christophera Sharpea koji joj je ponudio da radi s njim na jednom YouTube projektu u kojem je glumila njegovu suprugu, kuharicu Hilah Johnson. Nakon toga, Sharpe i Mishler ostali su u kontaktu, a 2012., kad je Sharpe tražio nove YouTube projekte, pitao je Mishlera želi li pokrenuti joga kanal, budući da je imala certifikat za joga instruktora. U rujnu iste godine počeli su prenositi videozapise.

Adrienini video treninzi nisu snimljeni u profesionalnom studiju već u njenom privatnom domu čime je dojam intimnosti i osobnosti pojačan, a kako Mishler kaže: "namijenjeni su svima onima koji se trebaju riješiti svojih stresova. Bilo da se radi o fizičkim odlascima u teretanu, unutarnjim strahovima ili jednostavno fizičkom nemogućnošću izlaska iz kuće."

Pas Benji

Na Adrieninim video treninzima jedan je 'polaznik' gotovo  uvijek prisutan, a riječ je o njenom psu Benjiju. Adriene za njega kaže da nije samo voljeni kućni ljubimac već i muza te njen svjetionik mira. 

- Benji je moj  način da srušim četvrti zid bez pretenzija. Možda je to previše teška riječ, no ovdje smo zajedno i on pomaže odrediti ton sata, rekla je Adriene za Guardian.

Video treninzi

Bilo da ste početnik ili dugogodišnji praktikant joge, online treninzi Adriene nude za svakoga po nešto. Njen blagi pristup s dovoljnom dozom objašnjavanja bit će zanimljiv i jednostavan svim početnicima, a oni koji traže nešto zahtjevniji pristup također će se moći pronaći u njenom vođenju.

Na njenom You Tube kanalu tako možete pratiti i prakticirati razne tipove joge, od flow stila i vinyase do relaksirajućih i opuštajućih meditativnih satova. Pri tome, možete detaljno naučiti kako pravilno ući u koju asanu, što je 'Pozdrav Suncu', kako izgubiti koji kilogram viška te kako stvoriti kontinuirani osjećaj za praksom.

I sami smo pokušali stupiti u kontakt s Adriene i postaviti joj nekoliko pitanja vezanih uz njene satove joge, no dobili smo automatski odgovor da je 'zatrpana' upitima i porukama pa da će joj trebati neko vrijeme da nam se javi. Veselimo se njenom odgovoru, a do tada vježbamo uz njene video treninge.

25. travanj 2024 04:13