StoryEditorOCM
Viral‘NOGOMETNI PJESNIK‘

Papa Franjo: ‘S ljubavlju se prisjećam svih naših susreta. Molio sam za njegovo zdravlje‘

Piše Hina
26. studenog 2020. - 08:49

Maradona je bio nogometni pjesnik, izjavio je papa Franjo povodom smrti nogometne legende i sunarodnjaka Argentinca Diega Maradone

Maradona, koji je umro u srijedu u svom domu u Argentini od posljedica srčanog udara, susreo se s papom nekoliko puta u Vatikanu nakon što je Franjo 2013. godinu izabran za prvog papu iz Latinske Amerike.

"Papa je bio obaviješten o smrti Diega Maradone, s ljubavlju se prisjeća vremena kada ga je susreo ovih proteklih godina i sjeća ga se u svojim molitvama, kao i proteklih dana kada je bio obaviješten o svom stanju", kazao je glasnogovornik Svete stolice Matteo Bruni

Službena internetska stranica Vatican News na svojoj je naslovnoj stranici objavila priču o Maradoninoj smrti u kojoj ga naziva "nogometnim pjesnikom". Maradona je "bio izvanrednim igrač, ali krhki čovjek", s referencom na njegovu borbu s drogom.

Maradona je više puta putovao u Rim kako bi sudjelovao u nekoliko dobrotvornih dvoboja nazvanih "Utakmice za mir", čiji je prihod otišao u Papinu dobrotvornu organizaciju za obrazovanje u zemljama u razvoju i za žrtve potresa 2016. godine u središnjoj Italiji. 

Jednom je prilikom Maradona poklonio Papi potpisani dres s posvetom na kojem je na španjolskom bilo napisano: "Papi Franji, uz svu moju naklonost i želje puno mira u svijetu."

Papa Franjo  je veliki navijač nogometnog kluba momčadi San Lorenzo iz Buenos Airesa.

23. travanj 2024 10:50