StoryEditorOCM
ViralOD A DO Ž

Ovog vikenda radimo burgere, imamo najbolje recepte za peciva, meso i umake!

Piše L.Lončarić/ JL
20. veljače 2021. - 13:53

Uzmite si vremena i pripremite domaća peciva i umake, a meso pecite na grill tavi ili, ako ste dovoljno hrabri, vrućem roštilju

Sunčani vikend odlučili smo iskoristiti za uživanje u domaćim burgerima pa smo sastavili mali vodič za pripremu najmekših peciva, tu je i nekoliko stvarno dobrih ideja za riblje i mesne varijante kojima ćete se poželjeti vratiti što prije, a imamo i recepte za umake koji na najslasniji način zaokružuju omiljene nam sendviče. 

NAJMEKŠE PECIVO ZA BURGERE

Zaboravite kupovna peciva, okrenite se domaćoj varijanti, uprljajte ruke brašnom pa uživajte u najmekšim, još toplim primjercima koji će svaki burger podići na višu razinu.

TRI BOJE BURGER PECIVA PO RECEPTU EKIPE IZ ROUGEMARINA

image
Posebna peciva
Darko Tomas/cropix/cropix

UMACI SU VAŽNA KOMPONENTA

U slučaju da niste ljubitelj klasičnog kečapa i majoneze, za vas smo pripremili tri varijante umaka za burgere koji bi vas mogli osvojiti već na prvi pogled. Za pripremu klasičnog BBQ umaka trebat će nešto više vremena, no vjerujte, trud će se itekako isplatiti, dok će vam za ostatak naših prijedloga biti dovoljna tek jedna posuda i pet minuta vremena.

image
Guacamole umak
Alexpro9500

GUACAMOLE UMAK

BBQ UMAK

UMAK OD JOGURTA I MENTE

MALO DRUGAČIJI BURGERI

Želite li pripremu burgera učiniti još malo zabavnijom, birajte između potpuno drugačijih prijedloga od onih na koje smo navikli kada pomislimo na slasne burgere. Tu su genijalni riblji burgeri i tuna burger po receptu chefa Marka Palfija, ali i mini burgeri koji će svako (mini) druženje učiniti još malo posebnijim. Na kraju, za vegane smo pripremili povrtnu varijantu burgera s omiljenim zelenim umakom i svježom salatom.

HRSKAVI FISHBURGERI

TUNA BURGERI PO RECEPTU MARKA PALFIJA

MINI BURGERI

POVRTNI BURGERI

image
Drugačiji burgeri
Marko Miscevic/cropix/cropix

TRI VRSTE MESA

Klasičari pak mogu birati između junećeg, svinjskog i purećeg mesa, ubaciti koji dodatak koji će ga učiniti još slasnijim, a zatim ih završiti na grill tavi ili, ako su dovoljno hrabri da već danas izvade roštilj, na vrućoj rešetci. Nakon što ste obavili taj, najzahtjevniji dio posla, vrijeme je za slaganje burgera, a u nastavku možete pronaći tri ideje koje, pitate li nas, svakako vrijedi isprobati.

BURGER NA TRI KATA

BURGER OD SVINJETINE

PUREĆI BURGER

image
Tuna burger
Nikolina Vukovic Stipanicev/cropix/cropix

15. travanj 2024 22:21