StoryEditorOCM
ViralPOVRATAK TRENDOVA

Ovi će modni trendovi vladati plažama i ulicama, jedva ih čekamo isprobati! Otkrivamo koji će krojevi, uzorci i dodaci obilježiti ljeto pred nama

Piše PSD.
24. svibnja 2020. - 15:15

Za nešto manje od mjesec dana stiže nam ljeto, a kao i svake godine, jedva čekamo uskočiti u nešto prozračnije teksture i poigrati se novim trendi odjevnim komadima koji bi se mogli odlično slagati s našom postojećom garderobom.

Ovo ljeto, u modnom smislu, najavljuje se povratak nekih zanimljivih stilova, ali i materijala koji bi se mogli odlično uklopiti u razna ljetna izdanja, bilo za posao, plažu ili večernji izlazak. Od dugih šorceva, do pletenih detalja i sunčanih naočala iz sedamdesetih, ove sezone računajte na šaroliku paletu boja, uzoraka i materijala koji će dodatno naglasiti vaš ljetni stil.

Dugi šorc

Nešto dulji dizajn kratkih hlačica osvojio je sve osim tinejdžerica još u prošloj sezoni, a čini se da se trend nastavlja i ove godine. Hlače visokog struka, s nogavicama do sredine bedra možete nositi na sandale i visoke potpetice, a posebno dobro izgledaju u kombinaciji s uskim topovima i jarkim bojama.

Pletena torba od rafije

Torbice izrađene od prirodnih tekstura poput slame, pruća i rafije vašem će stilu dodati francuski šarm, a ove sezone nosit će se i malih i velikih dimenzija. Torbe od rafije posebno efektno izgledaju u kombinaciji s kožnim ručkama.

Lepršava bijela haljina

Bezbrižan trend - ugodan po kući, a efektan vani - i ovo ljeto osvojit će nas svojom prozračnošću i elegancijom. Riječ je dakako o dugoj bijeloj haljini, a bilo da preferirate boho, vintage ili stil spavaćice, s ovim odjevnim komadom ovo ljeto ne možete pogriješiti.

Pleteni detalji

Jedan od glavnih najavljenih trendova za ljeto 2020. su pleteni detalji, a ove sezone viđat ćete ih na topovima, haljinicama, modnim dodacima i torbicama. Ljetni izgled pletenim detaljima dodatno možete naglasiti nježnim pastelnim bojama.

Vatreno narančasta boja

Jedna od boja koja se veže isključivo uz proljetno-ljetni outfit svakako je jarko narančasta, a ovo ljeto viđat ćete je češće no inače. Ova boja viđena je na svim važnijim modnim pistama za proljeće 2020., a trend će se nastaviti i u ljetnoj sezoni. Vatreno narančastu boju viđat ćete u funkciji dugih haljina, mini topova i torbica.

Naočale iz sedamdesetih

Nastavljajući u retro stilu, ovo ljeto sunčane naočale odaberite u stilu sedamdesetih, a velike upečatljive okvire kombinirajte s maramom u kosi, nakitom i jednostavnim t-shirtom.

Bikini visokog struka

Modne djevojke i ove sezone moći će pokazati svoju nepokolebljivu ljubav prema retro bikinijima i gaćicama visokog struka, a ako je suditi po ponudi poznatih hight street brendova, neće biti lako odlučiti se za samo jedan kupaći kostim ovo ljeto.

Sandale s povišenom potplatom

Sandale s povišenom potplatom potpetice su zamijenile još prije koju sezonu, no čini se da ni ovo ljeto ne odlaze u zaborav. Ovaj tip cipele ne samo da je preudoban već i izgleda cool u raznim kombinacija, bilo da preferirate haljine ili kratke hlačice.

Naglašeni rukavi

Lijepe bluze s pufastim i naglašenim rukavima su sve što naša ljetna garderoba treba, a odlično se kombiniraju u gotovo svim stilovima.

Biciklističke hlačice

Biciklističke kratke hlače imaju značajnu ulogu ove sezone, a bilo da se odlučite za jednostavni jednobojni dizajn ili pak nešto šareniji i jarkiji izričaj, lako ih možete kombinirati s tenisicama i kratkim ljetnim topovima.

Šilterice

Slamnate šešire ovo ljeto odložite sa strane jer su u trendu ponovno sportske šilterice po uzoru na stil bejzbol igrača. Ovaj modni dodatak začinit će svaki ljetni stil, a pri tome će vas i zaštiti od sunca.

Marame u kosi

Drugi izbor, kada su ukrasi za kosu u pitanju, svakako su marame, a ovo ljeto možete ih nositi kao pokrivalo za kosu, dodatak pletenici ili jednostavno kao zamjenu za gumicu. Važno je samo da se poigrate sa što više raznobojnih uzoraka.

18. travanj 2024 07:21