StoryEditorOCM
RegionalZNATE DI ĆETE

Od ukupno 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj za ovu godinu, Zadar se može pohvaliti s njih nekoliko!

Piše GetByBus
11. lipnja 2022. - 09:18

Znate li onaj osjećaj kada naiđete na zanimljivu lokaciju, svidi vam se, odlučite pogledati još koju fotku jer je tako lijepo i u idućem trenutku shvatite da bookirate putovanje?

Pa, moramo vas upozoriti, tijekom čitanja ovog teksta to bi vam se moglo dogoditi 50 puta!

Naime, iz godine u godinu Hrvatska postaje sve popularnije turističko odredište, upravo zbog njenih prirodnih bogatstava i nevjerojatnih ljepota. Štoviše, njeni živopisni krajolici i impresivne znamenitosti stvoreni su za jedinstvene fotke i nezaboravne trenutke kojih ćete se uvijek rado prisjećati. 

Dakle, svi influenceri (i oni koji se tako osjećaju), spremite kofere i bacite se na posao! Ovo su lokacije koje ne želite propustiti!

Interesantna je činjenica Zadar ima nekoliko lokacije u top 50, a neke od njih na popisu bi vas mogle iznenaditi.

Prva od njih je plaža Kolovare, jedna od najpoznatijih plaža u gradu. Nalazi se samo 500 metara od centra te je prilagođena za ljude sa invaliditetom. Osim toga, plaža je i popularno okupljalište mladih tako da u ljetnjim mjesecima vrvi ljudima tijekom cijelog dana i noći.  (ukupno mentiona: 6,008)

image
Luka Gerlanc/

Druga je plaža Sakarun na Dugom Otoku. Toliko je slikovita da nitko ne bi posumnjao da kažemo da se nalazi na Bahamima! Prekrivena je finim bijelim pijeskom, a more je kristalno čisto. Što je najbolje, zaštićena je dugim zaljevom tako da je ljeti more gotovo uvijek savršene temperature za kupanje. (ukupno mentiona: 12,993)

Pozdrav Suncu je poznata instalacija umjetnika Nikole Bašića koja se apsolutno mora doživjeti prilikom posjeta Zadru. Naime, radi se o tri stotine solarnih panela koji su postavljeni na zadarskoj rivi i preko kojih se ostvaruje svjetlosna komunikacija s prirodom. Drugim riječima, tijekom dana paneli upijaju sunčevu svjetlost, a kada zađe Sunce rasvjetni elementi ugrađeni u instalaciju stvaraju zadivljujuću svjetlosnu igru. (ukupno mentiona: 21,881) 

image
Zvonko Pavic/Cropix

Odmah do njega, smjestile su se i Morske Orgulje kao još su jedna zadivljujuća instalacija koju je osmislio isti arhitekt. Radi se o ekperimentalnom glazbenom instrumentu koji izgleda kao nekoliko stuba koje vode u more. Dakle, riječ je o orguljama koje sviraju morski valovi. Iako instalacija stvara jedinstven ugođaj sama po sebi, poseban je doživljaj slušati te sanjive tonove u zalazak Sunca kada se odvija i igra svjetlosti na Pozdravu Suncu. (ukupno mentiona: 31,241)

Više spominjanja ima - NP Paklenica! Nalazi se na južnoj strani moćnog Velebita, a poznat je kao najočuvaniji i najveći šumski kompleks u Dalmaciji. Veličanstvena ljepota ovog parka nalazi se u bogatstvu geomorfoloških oblika, raznovrsnosti biljnog i životinjskog svijeta, te zapanjujućim krajolicima. Štoviše, upravo je netaknuta priroda parka oblikovala njegove prekrasne pejsaže koji od 1949. godine oduševljavaju posjetitelje. (ukupno mentiona: 43,855)

Ipak, pobjedu u zadarskoj županiji odnijeli su NP Kornati! Poznat je zahvaljujući svojim izuzetnim krajobraznim ljepotama koje sačinjavaju zanimljivi geomorfološki oblici i velika razvedenost obale. Naime, Kornati su najrazvedeniji dio obale Jadranskog mora. Ovaj sunčani morski labirint popularan je među nautičarima, ali obožavaju ga i ronioci zbog iznimno zanimljivog podmorskog svijeta. (ukupno mentiona: 86,779

image

Telascica 

/Shutterstock

Na LINKU možete vidjeti i druge te saznati tko nosi ponosno prvo mjesto najpopularnijih lokacija! 

image

evo najpopularnija mjesta u zemlji po instagram

H H/Slobodna Dalmacija
20. travanj 2024 10:13