StoryEditorOCM
ViralPOTRAGA JOŠ TRAJE

Njemačka policija o fatalnoj kradljivici koja je opljačkala milijun eura: ‘Mirnesa S. krije se na Balkanu. Nagrada za informacije iznosi 37.500 eura!‘

Piše PSD
3. siječnja 2023. - 14:02

Tvrtka za prijevoz novca iz Stuttgarta koju je nedavno opelješila Bosanka Mirnesa S. za više od milijun eura, nanovo se našla na meti lopova.

Ovaj put pljačka nema veze s fatalnom Mirnesom, opljačkao ju je 27-godišnji zaposlenik koji je ukrao je 135.000 eura u gotovini u noći s petka na subotu, 24. prosinca. Policija u Stuttgartu priopćila je kako je osumnjičenik u međuvremenu uhićen.

No, još uvijek traje potraga za 42-godišnjom Mirnesom S. iz Busovače, koja je 14. listopada prošle godine iz poduzeća u kojem je radila ukrala više od milijun eura. Glasnogovornica njemačke policije Ilona Bon otkrila je neke nove detalje o samoj istrazi te objasnila kako je policija za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana zaprimila više od 150 prijava koje upućuju na to da je Mirnesa najvjerojatnije pobjegla u Bosnu i Hercegovinu.

Policija napominje kako i dalje vrijedi raspisana nagrada za informaciju koja bi mogla dovesti do njezina uhićenja. "Nagrada iznosi 37.500 eura i još je na snazi.

Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenici da se jave kriminalističkoj policiji", priopćili su iz stuttgartske policije.

Njemački mediji su, tragajući za dokazima, shvatili da neki njezini prijatelji na društvenim mrežama slave Mirnesin ‘pothvat‘ i ismijavaju policiju. Bild piše kako je Mirnesa živjela u stanu koji se nalazio na trećem katu u neupadljivoj stambenoj zgradi u Cannstattu, udaljen samo 250 metara od glavnog ulaza u Državni ured kriminalističke policije.

image

Mirnesa S.

screenshot instagram

Danas je njezin stan prazan, a policija je promijenila bravu.

Na vratima stana visi rukom ispisana poruka glavne inspektorice: ‘Brava je zamijenjena, ključevi su kod policije!“. Mirnesa se u ovaj stan uselila u ljeto 2021. godine, a njena susjeda je novinarima kazala da joj se predstavila kao direktorica podružnice tvrtke.

- Ponekad sam je viđala kako šeta sa svojim zgodnim partnerom i psom - ispričala je za Bild prodavačica iz obližnje pekarnice.

Kradljivica milijuna voljela je luksuz, ali ga sebi nije mogla priuštiti. Za brendirane proizvode poput Rolexa, koje je voljela pokazivati na fotografijama na Instagramu, njezini prijatelji su kazali da su kopije.

Bivši kolega iz tvrtke Ivan Angelov za njemački RTL izjavio je kako je prvo bio šokiran, no istovremeno podsjetio da je Mirnesa često govorila „da više ne želi raditi nego da se želi provoditi“.

Mnogi smatraju da je imala pomoć u svemu tome.

I Angelov je kazao da je bila u stanju uraditi sve za svog muškarca te da vjerojatno pljačku nije sama organizirala.

Čovjek koji je jako dobro poznavao Mirnesu S. je i Ismail Gürsoy koji je tetovirao u tattoo studiju „Art 4 Soul Ink“ u Stuttgartu.

- Ako je itko spreman to učiniti, onda je to Mickey. Jer je luda - rekao je.

Mirnesin prijatelj Muhamed-Mujo O. objavio je nekoliko Mirnesinih videa na Tiktoku:

23. travanj 2024 19:40