StoryEditorOCM
ViralOBOŽAVA PJEVANJE

Nikolina Perković brani boje Dalmacije u popularnom showu Zvezde Granda: ‘U emisiji me tretiraju kao damu, naše im pjesme bude nostalgiju‘

Piše V.Paić
2. siječnja 2022. - 14:15

Ako ste jedni od onih koji ne propuštaju nijednu emisiju popularnog showa Zvezde Granda, a znamo da vas ima, iako neki od vas neće priznati da ih gledaju, jer eto to su cajke i srpski show, vjerujemo da ste već zapazili curu koja je naše 'gore list' i srčano brani boje Dalmacije.

Nikolinu Perković (35) prvi smo put upoznali prije tri godine u showu RTL-a Zvijezde gdje je prošla tri kruga i došla gotovo do samog finala. Tada je za sebe rekla da je žena, majka, pjevačica, a mentor joj je bio naš poznati hitmejker Tonči Huljić.

image
Nikolina se prije tri godine natjecala u RTL-ovim Zvijezdama.
Nikola Vilic/Cropix

- Nažalost, nismo poslije toga ostali u kontaktu, ali izuzetno ga cijenim kao glazbenika. U to sam vrijeme negdje pročitala kako bih bila dobra pjevačica Magazina što mi je bilo simpatično. Čak su to u showu rekli Nina Badrić i Petar Grašo koji su također bili u žiriju. Sad mi nećete vjerovati, davno sam se čak prijavila za novu pjevačicu, kad je Tonči napravio reality show u kojem je birao novu djevojku. Sjećam se da su se na Radio Dalmaciju donosile fotografije i audio zapisi, kasnije je na HRT-u bila i emisija. Tada sam imala crnu kosu i zezala se sama sa sobom da nisam prošla dalje jer nisam plavuša, kaže nam Nikolina s kojom smo razgovarali u njenom rodnom Klisu. 

- Ja sam vam stopostotna Klišanka, pokojni tata mi je bio odavde, mama je isto iz ovih krajeva, a evo i udala sam se tu, nisam pobjegla s ovog područja, smije se i dodaje kako su joj njeni Klišani podrška u svemu što radi, a svaki njen nastup na televiziji pomno prate.

image
U Zvijezdama joj je mentor bio Tonči Huljić.
 
Nikola Vilic/Cropix

Pitamo je što kad bi joj Tonči Huljić jednom uistinu i ponudio da postane nova pjevačica Magazina?

- Nisam razmišljala o tome, ali zvuči mi simpatično, iskreno će.

Nakon RTL-ovih Zvijezda ostala je drugi put trudna, ali se i dalje nastavila baviti glazbom, jer ljubav je to još od malih nogu, kad je u osnovnoj školi pobijedila na Glasu Kaštela. Poslije toga se prijavila na Story SuperNova Music Talents i Hrvatski idol u kojima je također ostvarila zapažene nastupe, ali uvijek je nedostajao taj mali kotačić da još više zabljesne. Koliko obožava glazbu pokazuje tetovažom imena Celine na ruci, riječ je o Celine Dion, njenoj najdražoj glazbenici i pjevačkom uzoru.

image
Diljem Dalmacije Nikolina nastupa s bendom Tip Top.
Privatni album

Inače, ako ste čuli za lokalni splitski bend Tip Top onda ste sigurno primijetili i njihovu vječito nasmijanu i simpatičnu pjevačicu, koja napravi odličnu atmosferu i pravi dar mar, bilo da nastupaju na vjenčanjima, maturalnim ili privatnim zabavama. Ta simpatična pjevačica upravo je Nikolina iz naše priče. A pazite sad ovo, uz supruga, dvoje djece i pjevanje, ona ima i stalni osmosatni posao u administaciji jedne građevinske tvrtke gdje je voditeljica ureda, iako je u Splitu završila srednju medicinsku školu, smjer laboratorijski tehničar.

image
- Ja sam vam stopostotna Klišanka, pokojni tata mi je bio odavde, mama je isto iz ovih krajeva, a evo i udala sam se tu, kaže pjevačica.
Nikola Vilic/Cropix

- Preko dana vodim ured, a navečer pjevam. Drži me pozitivan duh i to je ključno u svemu. Stariji sin već je navikao na moje izlete u glazbene vode i ponosan je na mamu. Čak su mu nedavno u školi rekli da su me gledali. A mlađa kćer isto počinje shvaćati da pjevam pa mi često zna kazati da joj pustim na YouTubeu svoje nastupe. Suprugu taj moj svijet nije stran, 'trpi' to već 15 godina, vjerujem da ćemo skupa i ostariti uz glazbu. Da mi on ne pomogne, puno toga ne bih stigla.

Nakon drugog nastupa u Zvezdama Granda, koji je nedavno emitiran na malim ekranima, od svih članova žirija (Marija Šerifović, Svetlana Ceca Ražnatović, Ana Bekuta, Dragan Stojković Bosanac, Đorđe David i Viki Miljković), dobila je glas za prolazak dalje. Oduševila ih je odabirom pjesme Meri Cetinić Četiri stađuna, a tom ju je prilikom Ceca pitala što su to stađuni. Bio je zapažen i njen prvi nastup kad se predstavila pjesmom Zorice Kondže Zar je voljeti grijeh i Lepe Brene Boliš i ne prolaziš.

- Već mi je dugo godina bila želja da se pojavim na toj pozornici. Iznenađena sam reakcijama jer sam se u Zvezde Granda prijavila iz zafrkancije, onako za svoj gušt, nisam baš išla s ciljem 'evo sad ću ja postat zvijezda', ipak sam realna zbog svojih godina. Ali sad vidim da gradim dobru priču, pa ćemo vidjeti kako će završiti. Nadam se najboljem! Žiri se baš damski odnosi prema meni. Uvijek mi kažu da slatko pričam, vidim da jako vole Dalmaciju i naše pjesme, vjerojatno im bude nostalgiju i lijepa sjećanja.

Iduće snimanje u studiju na beogradskom Košutnjaku Nikolinu čeka 17. siječnja, haljina se već šiva, a sa svojim mentorom Đorđem Davidom, već je odabrala i nove dvije pjesme s kojima će se predstaviti žiriju i milijunskoj publici.

image
U Zvezdama Granda mentor joj je Đorđe David.
Privatni album

- Sad idemo na kartu ili-ili. Opet ću promovirati Dalmaciju, bit će naša pjesma, jako je stara i poznata, ali neću otkrivati dalje da vam ne pokvarim iznenađenje. Samo ću reći da sad naginjem prema rocku. Stvarno nemam tremu, imam već iskustva na pozornici, obožavam biti na njoj, pa mi se srećom ne događa ono što i mladim kandidatima.

image
- Haljina za treći krug se šije, a i dalje ću ostati vjerna dalmatinskom melosu, kaže nam Nikolina.
Privatni album

Mnogi od njih imaju božanske glasove, možda i pjevaju bolje od mene, ali ih onda pojede trema, jer ipak je to velika scena i show koji se gleda u mnogim zemljama regije. Pratite me i dalje u Zvezdama Granda, navijajte, a ja vam obećavam da vas neću razočarati!, poručila je Nikolina koja bi uskoro voljela izdati i svoju prvu pjesmu, a najviše se vidi u žanru popa i rocka.

24. travanj 2024 23:58