StoryEditorOCM
ViralSUDSKA TRAKAVICA

Milan Popović traži reviziju postupka protiv Severine: tvrdi da njegova bivša supruga sa sinom živi u Srbiji i da dječak ima prebivalište u Vršcu

Piše Dušan Miljuš/JL
9. travnja 2021. - 18:32

Iako Severina Kojić još od 2016. godine u Srbiji vodi spor u kojem osporava izdavanje srbijanskih isprava njezinu sinu jer su, kako tvrdi, izdane bez njezine suglasnosti, Milan Popović, otac njihova zajedničkog djeteta nedavno je zatražio reviziju postupka u kojem su sudovi u Srbiji odbili njegov zahtjev da samostalno ishodi srbijanske dokumente za sina s obrazloženjem da se spor o skrbništvu vodi pred hrvatskim sudom, piše Jutarnji list.

Popović sada tvrdi da njihov sin ima prebivalište u Vršcu, a u zahtjevu je naveden i Vršac kao njegovo prebivalište. To je, osim u suprotnosti s evidencijom hrvatskog MUP-a, u suprotnosti i s onim što je svojevremeno Popović govorio kada je tvrdio da je kupnjom i uređenjem kuće u Zagrebu tu odlučio živjeti, da želi da njegovi ostali sinovi u Zagrebu idu i u školu te kako će u toj kući živjeti sa svojom novom partnericom i djecom.

Popović, koji ima privremeno boravište u Republici Hrvatskoj do rujna 2021., sada tvrdi da on i sin kojega ima sa Severinom Kojić imaju prebivalište u Srbiji te na temelju toga traži i reviziju postupaka tamošnjih sudova koji su mu odbili zahtjev da samostalno ishoduje srbijanske dokumente za dijete. Zanimljivo je da, kad je davano mišljenje o tome kod kojeg roditelja dijete treba živjeti, Centar za socijalnu skrb uopće nije utvrđivao Popovićevo stvarno prebivalište niti je utvrđivao gdje on stvarno živi i s kime.

Kako je vidljivo iz sudskog registra, vlasništvo tvrtke u Hrvatskoj nedavno je prebacio sa sebe na tvrtku u Cipru.Tako sada ispada da Milan Popović u Hrvatskoj uopće nema ni nekretnine ni imovine, iako ih on po načelima reciprociteta dviju država može posjedovati. Štoviše, u zahtjevu za reviziju postupka tvrdi da i on i njegov sin sa Severinom žive na adresi u Srbiji, premda dijete cijeli život živi u Hrvatskoj gdje je pohađalo vrtić i gdje ide u školu.

Popović navodi i kako u Srbiji radi, ima bankovne račune te kako su centar njegovih i djetetovih životnih interesa Republika Srbija. Suprotno od tvrdnji pred hrvatskim sudovima i u hrvatskim medijima. Popović u tužbi protiv Severine Kojić traži od srbijanskog kasacionog suda reviziju postupka koji je odbio njegove tužbe, ali i traži da mu se nadoknade svi troškovi postupka te osporava pravo da se, s obzirom da dijete ima prebivalište u Srbiji, na njega primjenjuje bilo koji drugi zakon osim zakona Republike Srbije.

Premda izgleda jednostavno, Severina već pet godina pokušava uvjeriti srbijanske sudove da dijete ne može imati dva prebivališta i da u Srbiji nikada nije živjelo, niti živi, budući da pohađa školu u Zagrebu, što je lako provjerljivo.

Jutarnji list podsjeća da Županijski sud u Splitu niti nakon 16 mjeseci nije donio odluku o tome s kojim će roditeljem zajednički sin živjeti.

18. travanj 2024 21:01