StoryEditorOCM
Viral‘NEDOSTAJEŠ MI‘

Emotivna Severina otkrila kako je s Rajkom Dujmićem stvarala svoj dobro poznati hit: Da je živio u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti

Piše PSD
4. kolovoza 2020. - 19:36

Mnogi su se danas od Rajka Dujmića  oprostili od njega na društvenim mrežama. Severina Kojić jedna je od njih, posvetila mu je poduži status.

'S 9 godina sestra me dovela za ruku u ‘Mozaik’ na audiciju za takmičenje “Djeca pjevaju.” Kad je došao moj red, ušla sam i rekla da želim pjevati pjesmu ”Moja Milena” od Novih fosila.

Remi Kazinoti, tad tek sa završenom akademijom, mi je rekao: “Ne možeš, mala, tu pjesmu pjeva muškarac...” Rekla sam: “Ili tu ili ništa.”

On je rekao: “Onda ništa.”

I ja sam se uputila prema vratima. Moja sestra me nagovarala da pjevam neku drugu pjesmu. Nisam htjela i već sam se uhvatila za kvaku, kad se iz jednog kantuna digla jedna gospođa i rekla: “Slušaj, Remi, pusti ovu malu da piva šta oće.” To je bila Lepa Smoje.

Takmičenje je bilo u splitskom HNK-u.
Pobijedila sam...

Rajka sam srela slučajno prije dva tjedna, izgrlili smo se i skoro zaplakali, nisam ga vidjela dugo.
On je jedan od najvećih kompozitora s ovih prostora ikada. Jednom me nazvao i rekao da ima pjesmu ‘Nedostaješ mi’ za mene, ali da želi da je otpjevam u studiju nakon koncerta u 2 sata ujutro, umornog glasa.

Pjevala sam spavajući i molila ga da snimam sutra.

“Neee, ovo je to, ovo mi je trebalo” - kaže i sjedne u 5 sati ujutro za klavir u studiju i odsvira solo u toj pjesmi. Dok sam ga gledala kako svira i sklada u isto vrijeme, bila sam presretna, jer je on napisao glazbu za “Moju Milenu”... Da je živio u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti, jer je svojim pjesmama bio u našim životima.

Nedostaješ mi, Rajko...

Nedostaješ generacijama koje su rasle uz Nove fosile.
“Nedostaješ mi do bola...”

Volimo te svi 
Počivao u svojim pjesmama...

20. travanj 2024 03:09